ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Δεν κατάφερε το θετικό πρόσημο, "έσωσε" τις 810 μονάδες

18:09 - 06 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Δεν κατάφερε το θετικό πρόσημο, "έσωσε" τις 810 μονάδες
Παρότι δεν κατάφερε να τερματίσει με θετικό πρόσημο, όπως χτες, το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση έδειξε ότι η στήριξη των 810 μονάδων είναι ισχυρή, κάτι που κρίνεται φυσικά ως θετικό από τους αναλυτές. Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο "τέλμα" που βιώσε καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, με τον Γενικό Δείκτη να αγγίζει ή και να χάνει τις 810 μονάδες ενδοσυνεδριακά, δημιουργώντας φόβους για την πολύ σημαντική στήριξη των 800 μονάδων, η οποία αν απωλεσθεί θα επιταχύνει την πτώση.

Το χρηματιστήριο συνεχίζει να κινείται αναιμικά, ελλείψει παραγόντων που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια άνοδο και με τους επενδυτές να βρίσκονται σε στάση αναμονής για καταλύτες από το πεδίο της οικονομίας.

 

Ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που θα φέρει ο Σεπτέμβριος, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνάντηση που θα έχει τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτήΥπουργό Γιώργο Χουλιαράκη και ενδεχομένως άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

 

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική συνάντηση μετά το "διάλειμμα" του καλοκαιριού, κατά την οποία θα διαμορφωθεί η ατζέντα της τρίτης αξιολόγησης.

 

Πρωταγωνιστές παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, λόγω των απαιτήσεων του ΔΝΤ για AQR και νέα ανακεφαλαιοποίηση. Ο κλαδικός δείκτης έκλεισε τελικά με απώλειες 0,37%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι και τις 966,82 μονάδες (-2,04%), επίπεδο που επίσης ενδοσυνεδριακά οδήγησε σε αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα μέχρι τις 999 μονάδες (+1,22%), προκειμένου να μην χαθεί μια κρίσιμη στήριξη.

 

Τα τραπεζικά χαρτιά σημείωσαν σημαντικές απώλειες, αλλά τις περιόρισαν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Στο -1,44% ολοκλήρωσε η Alpha Bank και στο -0,61% η Εθνική Τράπεζα, ενώ με κέρδη 0,82% ολοκλήρωσε η Eurobank και με 4,65% η Attica Bank.

 

Κέρδη 2,48% κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ, 1,49% η Βιοχαλκο και 1,35% η ΔΕΗ.

 

Αντιθέτως, στο -2,44% έκλεισε η Aegean και με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν Alpha Bank, Jumbo, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και Λάμδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:26 - 06 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.