ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Η κρίση στις αναδυόμενες έβαλε «φρένο» στο ανοδικό γύρισμα

18:03 - 30 Αυγ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Η κρίση στις αναδυόμενες έβαλε «φρένο» στο ανοδικό γύρισμα
Παρά την προσπάθεια που κατέγραψε στο μέσον της συνεδρίασης να περάσει σε θετικό έδαφος, το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε σήμερα με απώλειες, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες αλλά και του αρνητικού διεθνούς κλίματος στις αγορές.

Έπειτα από κάποιες εναλλαγές προσήμων, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,44% στις 739,70 μονάδες. Ο τζίρος στα 31,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,7 εκατ. τεμάχια.

 

Η «βουτιά» των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα του αργεντίνικου πέσο και της τουρκικής λίρας, οι ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω των ανησυχιών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις διεθνώς δεν επέτρεψαν στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να κάνει το ανοδικό γύρισμα που πέτυχε την Τετάρτη.

 

Το «βλέμμα» των επενδυτών βρίσκεται βέβαια στραμμένο στον τραπεζικό κλάδο, καθώς σήμερα ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου με την Alpha Bank και τη Eurobank και ολοκληρώνονται αύριο με την Εθνική και την Πειραιώς. Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε στο -2,58%, της Πειραιώς στο -2,05% και της Alpha Bank στο -1,92%.

 

Υπενθυμίζεται ότι η HSBC αναβάθμισε την αξιολόγηση των Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς σε buy από hold προηγουμένως.

 

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση των τιμών-στόχων της Πειραιώς και της Εθνικής ενώ για την Eurobank προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου. Η νέα τιμή-στόχος για την Εθνική είναι στα 0,29 ευρώ από 0,32 ευρώ, η νέα τιμή-στόχος για την Πειραιώς είναι στα 3,2 ευρώ, από 3,4 ευρώ και για τη Eurobank στα 1,25 ευρώ, από 1,02 ευρώ.

 

Στο ταμπλό, η ΕΧΑΕ και η ΔΕΗ κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 2%, οι Grivalia, Λάμδα και Motor Oil μεγαλύτερες του 1%, ενώ ήπιες απώλειες σημείωσαν οι Aegean, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ και ΟΛΠ.

 

Ωστόσο, με κέρδη 3,39% έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή και με 2,14% η ΓΕΚ Τέρνα και ο ΑΔΜΗΕ

 

Στο +1,75% έκλεισε ο Μυτιληναίος και στο +1,08% η ΕΥΔΑΠ.

 

Μαρία Μιχάλη

Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 30 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.