ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών

12:51 - 04 Σεπ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Στο «κόκκινο» παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο ίδιο μοτίβο με χτες συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Τρίτη, με την αγορά να παραμένει εγκλωβισμένη από την έλλειψη θετικών καταλυτών και μακροπρόθεσμης προοπτικής. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ ενίσχυσαν την καχυποψία των επενδυτών, οι οποίοι άλλωστε περιμένουν τις προεκλογικές υποσχέσεις που αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,80% στις 720,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,6 εκατ. τεμάχια.

 

Οι πιέσεις στις τράπεζες συνεχίζονται έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου την περασμένη εβδομάδα, τα οποία αν και θετικά, δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

 

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων υποχωρεί κατά 2,44%, με τις Alpha Βank, Σαράντη, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Εθνική να ακολουθούν με απώλειες ανώτερες του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Βιoχαλκο, Grivalia, Jumbo, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

 

Στον αντίποδα, ΟΛΠ και Λάμδα σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Μυτιληναίος, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Eurobank. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.