ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασθενική αντίδραση στο Χρηματιστήριο. Απουσία ξένων θεσμικών επενδυτών

11:26 - 25 Σεπ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Ασθενική αντίδραση στο Χρηματιστήριο. Απουσία ξένων θεσμικών επενδυτών
Η βαριά νόσος του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακούει στο όνομα της παντελούς έλλειψης ρευστότητας. Μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση η σημερινή αντίδραση της αγοράς δείχνει οτι απουσιάζουν οι θετικοί καταλύτες για να ενισχυθεί το Χρηματιστήριο που συνεχίζει να διαπραγματεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Ο βασικός χρηματιστηριακός μετά από 55 λεπτά συναλλαγών καταγράφει κέρδη 0,73% και διαπραγματεύεται στις 694,97 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών δεν έχει ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του Μυτιληναίου και διαπραγματεύονται στα 8,5900 ευρώ με κέρδη 0,82%, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται 2,20%, η Coca Cola σημιεώνει κέρδη 0,18%. Επίσης κέρδη 0,38% καταγράφει η μετοχή της Aegean Airlines, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 1,67%, η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει 1,11%, τα Πλαστικά Θράκης σημειώνουν κέρδη 1,89%. Επίσης ο τίτλος του Ιασώ ενισχύεται 2,47% και η μετοχή της Λαζαρίδης σημειώνει κέρδη 2,56%.

 

Θολό το επενδυτικό τοπίο προβληματίζει επενδυτές που απέρχουν από το ΧΑ

 

Η μουντή εικόνα που αποτυπώνεται στη πολύπαθη χρηματιστηριακή αγορά είναι αποτέλεσμα του θολού επενδυτικού τοπίου που επικρατεί από το περασμένο Απρίλιο στην ελληνική οικονομία. Οι προσδοκίες για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κατέρρευσαν, το θέμα της περικοπής συντάξεων μετατέθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου 2018 και ουσιαστικά η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά, γεγονός που σημαίνει ότι οι δύσκολες πολιτικές αποφάσεις παγώνουν για την επόμενη κυβέρνηση. Συνεπώς η χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα σε μία οικονομία που θα στηριχθεί και φέτος στην άντληση φόρων και στη συνεχιζόμενη μείωση των δημοσίων επενδύσεων.

 

Ανέστης Ντόκας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.