ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο- Μέρος των ζημιών κάλυψαν οι τράπεζες

17:38 - 04 Οκτ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο- Μέρος των ζημιών κάλυψαν οι τράπεζες
Σήμερα ήταν η σειρά των αγοραστών στο Χρηματιστήριο μετά τους χθεσινούς κραδασμούς που κόστισαν 789 εκατ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Σαφώς και δεν αλλάζει το αρνητικό κλίμα στη πιό ρηχή αγορά της ευρωζώνης. Οι τράπεζες δείχνουν να έχουν ξεμείνει από τραπεζικές εργασίες και να μην μπορούν να μειώσουν στο ρυθμό που θέλει ο ESM τα κόκκινα δάνεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι τράπεζες να υποστηρίξουν τις υγιείς επιχειρήσεις Ο κύκλος της πραγματικής οικονομίας δείχνει να έχει διαραγεί. Οσες εταιρίες έχουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα να κατευθύνεται στο εξωτερικό, ασφαλώς και μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες προοπτικές. Για τις υπόλοιπες που εξαρτώνται από την εγχώρια κατανάλωση η ανάπτυξη στην χώρα παραμένει αναιμική.

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και έκλεισε με κέρδη 1,43% στα επίπεδα των 676,36 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 85,77 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις προσυμφωνημένες συναλλαγές. 

 

Ανατιμητική κερδοσκοπία για να καλυφθούν οι ζημιές του 9μηνου 

 

Οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σήμερα αφού οι traders προσπάθησαν από τα χαμηλά της χθεσινής μέρας να πουλήσουν στα υψηλά καταγράφοντας κέρδη που βασίζονται στην ανατιμητική κερδοσκοπία. Γιατί πραγματικά τι άλλαξε μετά από ένα 24ωρο και το κράχ στις τραπεζικές μετοχές σήμερα και οι 4 συστημικές κάλυψαν μέρος (Eurobank +8,57%, Πειραιώς 9,23%) ή και υπερκάλυψαν τις χθεσινές απώλειες (Εθνική τράπεζα +8,97%, Alpha +7,63%). 

 

Οι ηγήτορες των βιομηχανικών blue chips

 

H πραγματική οικονομία που εκπροσωπείται από τις βιομηχανίες στάθηκε και σήμερα σε αξιοπρεπή επίπεδα στο Χρηματιστήριο, αποδεικνύοντας ότι το brtand name μίας επιχείρισης είναι το διαβατήριο για κάθε είδους συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Για παράδειγμα η μετοχή του Μυτιληναίου κινήθηκε ανοδικά και σήμερα καταγράφοντας άνοδο 2,92% και αναρριχήθηκε στα 8,81 ευρώ. Ο τίτλος της Μotor Oil σημείωσε κέρδη 4,16% και έκλεισε στα 23,80 ευρώ. Επίσης τα Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύθηκαν 1,35% και διαμορφώθηκαν στα 7,49 ευρώ. Ο τίτλος της ΔΕΗ σημείωσε κέρδη 0,86% και έκλεισε στα 1,2840 ευρώ. 

Αντίθετα σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ(-2,59%), του Τιτάνα(-3,29%) και της Coca Cola(-2,60%).

 

Aνέστης Ντόκας 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 04 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.