ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική αντίδραση από το Χρηματιστήριο μετά τον χθεσινό καταποντισμό

11:33 - 10 Οκτ 2018 | Σχόλια Αγοράς
Δυναμική αντίδραση από το Χρηματιστήριο μετά τον χθεσινό καταποντισμό
Με δυναμική άνοδο αντιδρά το χρηματιστήριο Αθηνών στη χθεσινή κατρακύλα δείχνοτας σημάδια εκτόνωσης, αγοραστικό ενδιαφέρον (κυρίως σε τράπεζες) και μια ομαλότητα στα blue chips.

Συγκεκριμένα, στις 11.30, σημειώνει άλμα ανόδου στις 634,24 μονάδες (+1,29%) με τον τζίρο να είναι στα 4,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.667,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 3,02% στις 500,90 μονάδες.

Βέβαια μένει να δούμε αν αυτή η αντίδραση θα έχει διάρκεια και θα βρει στήριγμα καθώς τις τελευταίες ημέρες ο ΓΔΤ έχει διαψεύσει ακόμα και τις πιο απαισιόδοξες «κασσάνδρες» και κινείται επικίνδυνα πλησίον των 600 μονάδων, με την πλειονότητα των τίτλων να βρίσκεται σε πολύμηνα χαμηλά. Αλλά ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα, πολλά χαρτοφυλάκια δεν προχωρούν σε κινήσεις που μπορούν να δώσουν μια ανάσα ανακούφισης, καθώς η επιφυλακτικότητα είναι η πρωταγωνίστρια των συνεδριάσεων του Φθινοπώρου.

Όσον αφορά τους τίτλους, η Βιοχάλκο σημειώνει κέρδη 3,36%, ενώ άνω του 2% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Εθνική και Eurobank. Άνω του +1% κινούνται οι Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΛΠ

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Grivalia, ΟΤΕ, Φουρλής, Jumbo, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.