ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Έβγαλε άμυνες στην τραπεζική πτώση (upd)

16:25 - 02 Νοε 2018 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Έβγαλε άμυνες στην τραπεζική πτώση (upd)
Με έντονες μεταπτώσεις η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Παρασκευή. Ξεκίνησε με άνοδο, ακολούθησε πτώση, λόγω τραπεζών, αλλά στη συνέχεια οι αγοραστές εμφανίστηκαν και πάλι.

Αν και αρχικά ο Γενικός Δείκτης είχε θετική τροχιά, η έκθεση της Societe Generale για τις ελληνικές τράπεζες, ανέτρεψε τα δεδομένα.

Η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Πειραιώς θα τεθούν εκτός του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, κατά την επικείμενη αναθεώρηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου.

Όπως ήταν φυσικό αυτή η πρόβλεψη έφερε αναταραχή στο ΧΑ, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες κοντά στο 5%.

Σύμφωνα με τη Societe Generale, η έξοδος των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί λόγω του μεγέθους της κεφαλαιοποίησής τους, ενώ στην περίπτωση της Eurobank λόγω της υποβάθμισης του ρόλου του τραπεζικού κλάδου στον δείκτη MSCI.

Βγήκαν άμυνες

Μετά τις 15.00 το μεσημέρι, ωστόσο, υπήρξε και νέα αντίδραση από τη μεριά των αγοραστών, που επανέφεραν τον ΓΔ σε θετικό πρόσημο.

Ο τίτλος της Motor Oil, ο οποίος δέχθηκε ισχυρό σφυροκόπημα την Πέμπτη, εμφανίζει κέρδη της τάξης του 2,00%,ενώ και στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται αλματωδώς οι μετοχές της Fourlis και της Viohalco.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 02 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.