ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χώρες με τους λιγότερους επενδυτές στο ΧΑ

16:51 - 12 Φεβ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Η Πολωνία, η Δημοκρατία της Σερβίας, η Νορβηγία, η Ιαπωνία και τα νησιά Μπαρμπάντος αποτελούν τις πέντε πρώτες χώρες που είχαν την μικρότερη συμμετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο, τον πρώτο μήνα του έτους.

Οι συναλλαγές τους, είτε πρόκειται για αγορά είτε για πώληση μετοχών, περιορίστηκε στο ελάχιστο, δηλαδή, στη μία χρηματιστηριακή συναλλαγή.

 

Ο reporter ανέλυσε τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2019 του ΧΑ και εντόπισε τις τριάντα χώρες από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές εντολές για το ελληνικό χρηματιστήριο τον περσινό μήνα.

 

Ειδικότερα, με τουλάχιστον δύο συναλλαγές εμφανίστηκαν επενδυτές με έδρα τις εξής χώρες: Μονακό, Ουκρανία, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρουμανία, Γκέρνσεϊ, Αυστρία, Παρθένα Νησιά Αγγλίας, Τσεχία.

 

Από τρεις επενδυτικές μερίδες μέχρι δεκαεννέα είχαν οι εξής χώρες: Τουρκία (3 επενδυτικές μερίδες), Ολλανδία (3), Αλβανία (4), Νησιά Marshall (4), Καναδάς(4), Ιρλανδία (5), Ελβετία (6), Λιβερία (7), Βουλγαρία (9), Γερμανία (13), Καυμαν (17), Λουξεμβούργο (17), Γαλλία (19).

 

Οι χώρες με τις περισσότερες επενδυτικές μερίδες ήταν η Κύπρος με 475, ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 59, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ με 29 μερίδες.

 

Νικολέτα Αυλωνίτη

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 12 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.