ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραπεζοκεντρική άνοδος στο ΧΑ αλλά με χαμηλό τζίρο

18:30 - 18 Φεβ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Τραπεζοκεντρική άνοδος στο ΧΑ αλλά με χαμηλό τζίρο
Με σηματωρό το τραπεζικό κλάδο, το Χρηματιστήριο κινήθηκε σήμερα ανοδικά και μάλιστα η άνοδος διαχύθηκε σε αρκετά μεγάλο αριθμό μετοχών και δεικτών. Ετσι ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 667,46 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,89% και την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει ελαφρά τα 44 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι κλειστή η Wall Strett λόγω αργίας.

Τι συνέβη σήμερα και ανέβηκε η αγορά; Οπως υπογραμμίζουν αναλυτές το κλίμα βελτιώνεται αφενός μετά την συμφωνία τραπεζιτών και κυβέρνησης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και αφετέρου επίκειται η αναβάθμιση όπως όλα δείχνουν της Moody's για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενώ θ ακολουθήσει και η έκδοση 10ετoύς κρατικού ομολόγου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου Αρχίζουν λοιπόν να δημιουργούνται θετικοί καταλύτες στους οποίους η αγορά μπορεί να προεξοφλεί καλύτερες ημέρες για την Ελληνική οικονομία.

 

Η άνοδος των τραπεζών

 

Ισχυρή άνοδος κατέγραψαν σήμερα οι συστημικές τράπεζες γεγονός που αποτυπώθηκε και στην αξιόλογη άνοδος του γενικού δείκτη. Τα υψηλότερα κέρδη 10,31% σημείωσε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ακολούθησε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ(+8,79%), η ALPHA BANK(+5,77%) και η EUROBANK(+3,71%). Στις εμποροβιομηχανικές μετοχές του FTSE 25 διακρίθηκαν οι μετοχές της LAMDA DEVELOPMENT(+3,39%) και ακολούθησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(+2,20%), η ΔΕΗ(+2,11%), ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ(+2,07%), η JUMBO(+1,49%), η AEGEAN AIRLINES(+1%), η COCA COLA(+0,79%). Aντίθετα με απώλειες 1,42% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της MOTOR OIL.

 

Aνέστης Ντόκας  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.