ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι πωλητές επανήλθαν στο ΧΑ μετά από το ανοδικό πενθήμερο

18:34 - 19 Μαρ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Oι πωλητές επανήλθαν στο ΧΑ μετά από το ανοδικό πενθήμερο
Ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων ενέσκηψε σήμερα στους βραχυπρόθεσμους επενδυτές οι οποίοι μετά από ένα πενταήμερο ανόδου προσέτρεξαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους. Το ενθαρρυντικό της συνεδρίασης είναι ότι ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπέρασε τα 43 εκατ. ευρώ γεγονός που αποδεικνύει ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής καθώς περιμένουν την αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 1,51% και διαμορφώθηκε στις 714,44 μονάδες. Οι συστημικές τράπεζες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο στο σύνολό τους. Ειδικότερα τις μεγαλύτερες απώλειες(-6,07%) εμφάνισε η ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ακολούθησε η  ALPHA  που έχασε το 5,21% της αξίας της, η EUROBANK υπέστη απώλειες 4,19% και η ΕΘΝΙΚΗ κατέγραψε πτώση 1,98%. Στις εμποροβιομηχανικές μετοχές του Ftse 25 με κέρδη έκλεισαν οι τίτλοι του ΟΠΑΠ(+1,02%). Αντίθετα με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι εξής τίτλοι: ΜΟTOR OIL(-4,36%), GRIVALIA(-4,11%), ΔΕΗ(-3,87%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(-3,11%), ΑΔΜΗΕ(-2,64%). 

Το Χρηματιστήριο παραμένει σε θετική τροχιά. Είναι λογικό να παρουσιάζει μικρές στάσεις προκειμένου να επανατοποθετηθούν οι επενδυτές. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι τα κεφάλαια έρχονται μόνο από το εξωτερικό και δεν αρκούν για να δυναμώσουν τη κίνηση του γενικού δείκτη. Αντίθετα τα εγχώρια κεφάλαια ανακυκλώνονται και δεν ανανεώνονται. 

 

Ανέστης Ντόκας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.