ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hμέρα κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο μετά το ανοδικό τετραήμερο

17:35 - 04 Απρ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Hμέρα κατοχύρωσης κερδών στο Χρηματιστήριο μετά το ανοδικό τετραήμερο
Ηπιας μορφής ήταν οι σημερινές ρευστοποιήσεις μετά το ανοδικό τριήμερο που είχε προηγηθεί. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,59% και διαμορφώθηκε στις 745 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα και δεν ξεπέρασε τα 43 εκατ ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς αποτυπώνει την αίσθηση των επενδυτών ότι μετά το ανοδικό ράλυ του πρώτου τριμήνου με το ΧΑ να καταγράφει κέρδη άνω του 17% και να βρίσκεται στην 2η θέση παγκοσμίως πίσω από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης(+24%) θα πρέπει να υπάρξει μία συσσώρευση στα παρόντα επίπεδα για να μπορέσει η αγορά να ξανακινηθεί υψηλότερα επίπεδα. Οι επενδυτές παραμένουν αισόδοξοι για τη πορεία της αγοράς καθώς αποτιμούν την αλλαγή κυβέρνησης που θα είναι πιό φιλική ως προς τις επενδύσεις. Σε σύνολο 65 συνεδριάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του 2019, οι 47 συνεδριάσεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 18 συνεδριάσεις είχαν αρνητικό κλείσιμο. 

Στα κόκκινα τράπεζες και blue chips

Οι συστημικές τράπεζες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο με τα ξένα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε εκτεταμένες ρευστοποιήσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η ALPHA(-3,96%) και ακολούθησε η EUROBANK(-1,69%) και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ(-1,61%). Αντίθετα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,69%. Στα βιομηχανικά blue chips επίσης επικράτησαν πτωτικές τάσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες(-4,27%) λόγω του άγονου διαγωνισμού υπέστη η μετοχή των ΕΛΠΕ και ακολούθησαν οι μετοχές της Coca Cola(-1,41%), της  FOURLIS(-1,37%), του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ(-0,91%) και της ΔΕΗ(-0,06%). 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.