ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρική άνοδος στο Χρηματιστήριο με τα βλέμματα στον MSCI

11:34 - 13 Μαϊ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Νευρική άνοδος στο Χρηματιστήριο με τα βλέμματα στον MSCI
Οριακή άνοδο με περιορισμένο τζίρο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις του οίκου MSCI αλλά και την αρνητική επίδραση των διεθνών αγορών να είναι εμφανής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,11% στις 736,82 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 4,21 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.908,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,63% στις 595,19 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αναδιαρθρώσεων του MSCI, με μεγάλες πιθανότητες για την επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στην σύνθεση του βασικού δείκτη.

Στο ταμπλό, κέρδη σημειώνουν Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Σαράντης, Εθνική, Φουρλής, Aegean, Λάμδα, Eurobank, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΧΑΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Πειραιώς χάνει 2,99%, με τις ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Alpha Bank, Βιοχαλκο και Grivalia, να ακολουθούν.

Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος παραμένουν αμετάβλητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.