ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H απόφαση της FED ενίσχυσε τη Wall Street

08:52 - 20 Ιουν 2019 | Σχόλια Αγοράς
H απόφαση της FED ενίσχυσε τη Wall Street
Mε θετικό πρόσημο έκλεισαν οι τρείς μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,2% στις 26.504 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο +0,3% και τις 2.926 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 0,4% στις 7.987 μονάδες.

Ο ουσιαστικός λόγος της ενίσχυσης των χρηματιστηριακών δεικτών είναι η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως ευρέως αναμενόταν, αλλά έγινε πιο δεκτική απέναντι σε ενδεχόμενη μείωση.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερό το βασικό επιτόκιο αναφοράς την Τετάρτη, άφησαν ωστόσο να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων τους επόμενους μήνες εάν αποδυναμωθεί η οικονομική προοπτική.

Από την ανακοίνωση, λείπει η λέξη "υπομονετική" (patient) όσον αφορά τη στάση της αρμόδιας επιτροπής της Fed έναντι της πορείας των επιτοκίων, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές, υποδεικνύει ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική εάν χρειαστεί.

Ενώ η επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναμένει ότι η αναπτυξιακή επέκταση της οικονομίας θα συνεχιστεί, "οι αβεβαιότητες σχετικά με αυτές τις προοπτικές έχουν αυξηθεί", αναφέρεται στη δήλωσή της. "Υπό το πρίσμα αυτών των αβεβαιοτήτων και των χαμηλών πληθωριστικών πιέσεων, η επιτροπή θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συνέπειες των εισερχόμενων πληροφοριών για τις οικονομικές προοπτικές και θα ενεργήσει όπως αρμόζει για τη διατήρηση της επέκτασης".

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.