ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της εβδομάδας – Αποκοπές μερισμάτων και συνελεύσεις

09:21 - 24 Ιουν 2019 | Σχόλια Αγοράς
Η ατζέντα της εβδομάδας – Αποκοπές μερισμάτων και συνελεύσεις
Τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για το ελληνικό χρηματιστήριο, οπότε – παραδοσιακά – είναι και η εποχή που κορυφώνονται οι διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων για τις εισηγμένες, ενώ υπάρχουν και σημαντικές αποκοπές μερισμάτων.

Μάλιστα, λόγω του μπαράζ των αποκοπών μερισμάτων που θα λάβουν χώρα αυτή την εβδομάδα – και μάλιστα σε μετοχές με σημαντική επιρροή στο Γενικό Δείκτη – δεν αποκλείεται να δούμε σημαντικές διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Όσο για τις γενικές συνελεύσεις, το… αιώνιο πρόβλημα να συνωστίζονται οι περισσότερες τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, συνεχίζεται. Ένας επενδυτής αν έχει πάνω από μία μετοχή και ενδιαφέρεται να παραβρεθεί σε περισσότερες από μία συνελεύσεις, τότε θα πρέπει να… διακτινιστεί!

Κατά τα λοιπά, αύριο Τρίτη, 25 Ιουνίου η μετοχή της Παπουτσάνης θα διαπραγματεύεται χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου των 2 λεπτών ανά μετοχή, στις 26/6 οι μετοχές της Motor Oil (€0,95), του ΟΠΑΠ (€0,60) και της Μυτιληναίος (€0,36) θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσηςm, ενώ ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ (€0,27) στις 28/6.

Επίσης, από αύριο Τρίτη η μετοχή της Autohellas θα είναι «κομμένη» στα 4, καθώς έγινε split ώστε να γίνει πιο ευέλικτη και να αυξηθεί η εμπορευσιμότητά της, ενώ οι νέες μετοχές θα μπουν στη διαπραγμάτευση την προσεχή Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Για τους έχοντες διάθεση να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τακτικές συνελεύσεις η εβδομάδα που ακολουθεί έχει υπερεντατικό πρόγραμμα καθώς το 1/3 των εισηγμένων εταιριών πραγματοποιεί την ετήσια τακτική γενική συνέλευση από την Δευτέρα έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Attica Bank αναμένεται να δημοσιεύσει μεγέθη το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, κάτι που αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, μετά τους τεράστιους κλυδωνισμούς της περασμένης εβδομάδας και τη διαρροή για ζημιές 254 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:04 - 24 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.