ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια πορεία θ' ακολουθήσει το Χρηματιστήριο μέχρι τις εκλογές

09:28 - 25 Ιουν 2019 | Σχόλια Αγοράς
Ποια πορεία θ' ακολουθήσει το Χρηματιστήριο μέχρι τις εκλογές
Το Χρηματιστήριο Αθηνών με μεγάλη άνεση θα κλείσει το α’ εξάμηνο του 2019 στη κορυφαία θέση παγκοσμίως μεταξύ 92 αγορών του πλανήτη από πλευράς απόδοσης.

Είμαστε με διαφορά η πιο ελκυστική αγορά του πλανήτη καθώς το Χρηματιστήριο προεξοφλεί ότι η χώρα έχει εισέλθει σε κανονική περίοδο και ξεφεύγουμε από τη τοξική περίοδο της δεκαετούς κρίσης. Τα επίπεδα του γενικού δείκτη είναι Απρίλιος 2018. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επανέρχονται ξένα κεφάλαια μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων. Η ρευστότητα που υπάρχει από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλη και όλοι αναζητούν διαμάντια-εταιρίες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τη κρίση και είναι πλέον έτοιμες να ηγηθούν στους κλάδους τους.

Ταυτόχρονα το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση. Να επισπευσθούν οι αναβαθμίσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, να καταργηθούν τα capital controls έτσι ώστε να μπορέσει να αναβαθμισθεί για πρώτη φορά από το 2013 από την Morgan Stanley Capital International σε ώριμη αγορά από αναδυόμενη που είναι σήμερα.

Η πορεία της αγοράς δεν αναμένεται νεφελώδης μέχρι τις 7 Ιουλίου 2019, εφόσον βέβαια δεν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις από τα γεωπολιτικά θέματα.  

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.