ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Τον Ιούνιο του 2020 σε πλήρη λειτουργία

08:13 - 01 Ιουλ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο Ενέργειας: Τον Ιούνιο του 2020 σε πλήρη λειτουργία
Σύμφωνα με το πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Μιχάλη Φιλίππου, το Χρηματιστήριο Ηλεκτρικής Ενέργειας (προημερήσια, ενδοημερήσια και προθεσμιακή αγορά και αγορά εξισορρόπησης) θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνιο του 2020. Σε 12 μήνες από σήμερα η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αιτηθεί τη σύζευξη με την ευρωπαϊκή αγορά (Ιταλία) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διασύνδεση με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας τέλος Ιουλίου προγραμματίζεται workshop παρουσίασης των συστημάτων, τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το τεστ λειτουργίας, Σεπτέμβριο θα γίνει η εγγραφή των συμμετεχόντων και τον Οκτώβριο οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση και θα γίνονται τα σχετικά τεστ.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των συμμετεχόντων πάνω στα συστήματα και τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι αυτά θα είναι πλήρως έτοιμα.

Τον Δεκέμβριο ο ΑΔΜΗΕ θα παραδώσει την πλατφόρμα για την αγορά εξισορρόπησης. Απομένουν οι εικονικές συναλλαγές ανά πλατφόρμα και τον Μάρτιο του 2020 θα διεξαχθεί η κοινή δοκιμαστική λειτουργία  για όλες τις αγορές.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 01 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.