ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ιστορικά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

20:57 - 03 Ιουλ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Νέα ιστορικά ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500
Ισχυρή άνοδο σημείωσε το χρηματιστήριο της Wall Street σήμερα Τετάρτη με τους κύριους δείκτες να φθάνουν σε νέα ιστορικά ρεκόρ. Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του νωρίτερα λόγω της αυριανής αργίας της 4ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ανέβηκε κατά 0,67% στις 26.966, ο S&P 500 κέρδισε 0,76% στις 2.995,62 και ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,75% στις 8.170.

Στήριγμα αποτέλεσαν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών και των κλάδων του real estate και των καταναλωτικών αγαθών.

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας ενισχύουν τα σενάρια για μείωση των επιτοκίων της Fed. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της, δηλώνοντας ότι θα «ενεργήσει όπως είναι αναγκαίο για να διατηρηθεί η τρέχουσα οικονομική επέκταση».

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση σε Κίνα και Ευρώπη κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο παιχνίδι χειραγώγησης του νομίσματος τους με σκοπό να ρίξουν χρήμα στο σύστημα τους για να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ». «Πρέπει να ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΜΕ, ή θα συνεχίσουμε να είμαστε οι χαζοί που κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και παρακολουθούν ήσυχα καθώς οι άλλες χώρες παίζουν το παιχνίδι τους - όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια», έγραψε στο Twitter

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.