ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ και τράπεζες βύθισαν το ΧΑ στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση

17:32 - 08 Ιουλ 2019 | Σχόλια Αγοράς
ΟΠΑΠ και τράπεζες βύθισαν το ΧΑ στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση
Οι πωλητές βύθισαν σήμερα το Χρηματιστήριο στη πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση με στόχο τις τραπεζικές μετοχές. Αύριο εξάλλου Τρίτη θα είναι στην Αθήνα ο επικεφαλής του SSM Aντρέ Ενρία για να συζητήσει με τους τραπεζίτες το πρόβλημα της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Ωστόσο ο αρνητικός καταλύτης στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η σημερινή εξέλιξη με τη μετοχή του ΟΠΑΠ που ανεστάλη η διαπραγμάτευσή του, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει κατά πόσον ενημέρωση που εστάλη από τον βασικό μέτοχο, Emma Delta, συνηγορεί στην ενεργοποίηση των διατάξεων περί υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης έκαναν λόγο για πρόθεση ενίσχυσης του ποσοστού που κατέχει ο Τσέχος επιχειρηματίας και επενδυτής Karel Komarek στο επενδυτικό σχήμα που ελέγχει τον ΟΠΑΠ. Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο ο Komarek μέσω της KKCG είχε αποκτήσει το ποσοστό που κατείχε στην Emma Delta η εταιρεία ICT Holding του Ρώσου επιχειρηματία Alexander Nesis.

Όπως προκύπτει από φημολογία που διακινείται από τα desk ξένων θεσμικών και οι οποίες  δεν έχουν διασταυρωθεί, γίνεται λόγος για τίμημα ύψους 14 ευρώ ανά μετοχή με τη μετοχή να βρίσκεται στα 10,05 ευρώ (τελευταίο κλείσιμο).Η συγκεκριμένη πληροφορία ωστόσο προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα υψηλότατο τίμημα, με premium της τάξης του 40% από το τελευταίο κλείσιμο και δεν έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως.

Τα στατιστικά στοιχεία της συνεδρίασης

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,84% στις 878,17 μονάδες με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 92,49 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 25 κατέγραψε απώλειες κατά 2,15% στις 2.203,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε κατά 6,09% στις 786,72 μονάδες.

Στο ταμπλό πτώση 7,10% για την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 6,78% για την ALPHA BANK. Απώλειες 5,81% και 5,06% για ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK αντίστοιχα. Στο -3,24% η ΔΕΗ, ενώ απώλειες άνω του 2% για CENERGY και JUMBO. Αρνητικά άνω του 1% κινήθηκαν ΤΙΤΑΝ, ΕΧΑΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AEGEAN, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΜΔΑ, COCA COLA και MOTOR OIL. Ήπια πτωτικά ΟΛΠ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Αντιθέτως, με κέρδη άνω του 1% ολοκλήρωσαν ΦΟΥΡΛΗΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ..

 ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 17:39 - 08 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.