ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι ζημιές σε Boeing-Caterpillar έφεραν πτώση στη Wall Street

08:46 - 25 Ιουλ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Oι ζημιές σε Boeing-Caterpillar έφεραν πτώση στη Wall Street
Tα αρνητικά αποτελέσματα των Boeing και Caterpillar υποχρέωσαν τον Dow Jones σε απώλειες, όμως οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, βοήθησαν τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράψουν κέρδη και μάλιστα να κλείσουν με ρεκόρ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 79 μονάδες (-0,29%) κλείνοντας στις 27.270 μονάδες. O S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 14 μονάδες (+0,47%), κλείνοντας στις 3.020 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 8.321 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 70 μονάδων ή 0,85%.

Ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός Boeing κατέγραψε καθαρές ζημιές 2,94 δισ. δολ. ή 5,21 δολ. ανά μετοχή για το β΄ τρίμηνο, ενώ δεν έδωσε εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, δεδομένης της αβεβαιότητας από την απαγόρευση πτήσεων του τύπου αεροσκαφών 737 MAX. Οι μετοχές της Boeing έχασαν 3,1%.  

Από την πλευρά της, η εταιρεία εξοπλισμού και μηχανημάτων Caterpillar ανακοίνωσε πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο τίτλος της εταιρείας σημείωσε βουτιά 4,48%.

Πτώση κερδών ανακοίνωσε και ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος AT&T, ενώ ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι έχασε σχεδόν 1 εκατ. πελάτες στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης το τελευταίο τρίμηνο.

Η μετοχή της Facebook έκλεισε με άνοδο 1,14%, μετά την ανακοίνωση πως συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. δολ. και ότι δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις πρακτικές της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της. Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ μετά τις μαζικές διαρροές δεδομένων που έπληξαν τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων τους προηγούμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.