ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω εμπορίου

20:32 - 02 Αυγ 2019 | Σχόλια Αγοράς
«Βουτιά» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω εμπορίου
Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν τις ευρωαγορές σε διευρυμένη ύφεση στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 2,46% στις 378,15 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX έχασε 3,11%, στις 11.872 μονάδες, ο γαλλικός CAC έπεσε κατά 3,57%, στις 5.359 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 2,34%, στις 7.407 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX διολίσθησε κατά 1,56% στις 8.896 μονάδες, ενώ ο ιταλικός MIB σημείωσε πτώση 2,41% στις 21.046 μονάδες.

Ο Ντόναλντ δήλωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε επιβολή δασμών ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά συνολικής αξίας 300 δισ. δολ. από την 1η Σεπτεμβρίου, διαλύοντας, ουσιαστικά τις όποιες διαπραγματεύσεις είχαν γίνει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσιούνγκ απάντησε την Παρασκευή στον Αμερικανό πρόεδρο, σημειώνοντας ότι το Πεκίνο θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ όντως προχωρήσουν στην επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά αγαθά και προϊόντα.

Στη Βρετανία, ο νέος πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, υπέστη το πρώτο του πλήγμα καθώς οι κυβερνώντες κεντροδεξιοί Συντηρητικοί έχασαν μία έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο σε εμβόλιμες εκλογές σε εκλογική περιφέρεια της Ουαλίας από τους κεντρώους και φιλοευρωπαίους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Η απώλεια μειώνει την πλειοψηφία της κυβέρνησης Τζόνσον στο κοινοβούλιο σε μόλις έναν βουλευτή, μπροστά στην αναμενόμενη μάχη για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ή χωρίς συμφωνία εξόδου στις 31 Οκτωβρίου, όπως επιθυμεί ο νέος πρωθυπουργός.

Σε αγώνα για δύο εξελίσσεται η κούρσα για την ηγεσία του ΔΝΤ, αφού εκτός έθεσε τον εαυτό του ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν. Η μάχη πλέον κρίνεται μεταξύ του Ολλανδού πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της διευθύνουσας συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 02 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.