ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσπασε το κοντέρ...

18:15 - 31 Μαϊ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Τρεις τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank, οδήγησαν την Σοφοκλέους σε νέα υψηλά επτά ετών. Οι δύο πρώτες μάλιστα, έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ακολουθώντας οι μετοχές των Eurobrokers, Κλουκίνα Λαππα, Μοτοδυναμική, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΕΥΑΘ, Folli Follie και Coca Cola. Επίσης, 146 μετοχές έκλεισαν σε υψηλά 52 εβδομάδων, δηλαδή σχεδόν το μισό ταμπλό, ενώ σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά τους υψηλά, βρίσκονται οι μετοχές των Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Cosmote, ΟΛΘ, Ελινόιλ και Fashion Box. Το κλίμα ήταν τόσο ενθουιώδες σήμερα στην Σοφοκλέους, που 189 μετοχές έκλεισαν σε θετικό πεδίο και 77 μόνο υποχώρησαν.

 Περίπου εικοσιοκτώ μονάδες χωρίζουν το γενικό δείκτη από τα υψηλά των 5.000 μονάδων, κλείνοντας την Πέμπτη στις 4.972,19 μονάδες πετυχαίνοντας άνοδο 1,17%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διεθνείς αγορές, με την Wall Street να ανοίγει σε θετικό πρόσημο.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η δημοσίευση των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα, ειδικά για την Ελλάδα, δείχνουν διατήρηση της ισχυρής κερδοφορίας των εισηγμένων.

Επιπρόσθετα επιβεβαιώνουν τις τοποθετήσεις των ξένων θεσμικών επενδυτών που επέλεξαν να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τράπεζες, αφού το μεγαλύτερο πλέον μέρος των εργασιών τους προέρχεται από την δραστηριοποίηση στο εξωτερικό.

Αφορμή για διόρθωση όπως η... αύξηση στο τριπλάσιο του φόρου των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Κίνας είναι ευνόητο ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα, από την στιγμή που κανένα μέλος της επενδυτικής κοινότητας δεν δείχνει διατεθειμένο να τοποθετηθεί ανάποδα στην αγορά.

Ιστορικά υψηλά σημείωσαν σήμερα και ο ASE 20, και ο Mid Cap, και ο Small Cap.

Και όχι μόνο αυτό.

Ο Μάιος αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο προσοδοφόρους μήνες, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται κατά 4,11%, ο Small Cap, πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη κατά 12,57%, ο 20άρης ενισχύθηκε κατά 5,29% και ο Mid Cap, λιγότερο, σε ποσοστό 3,29%.

Το ενθουσιώδες κλίμα προκάλεσε και αύξηση των συναλλαγών, στα 639,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 79,8 εκατ. ευρώ ήταν «πακέτα».

Κύκλοι της αγοράς όμως, κάνουν λόγο και για ρευστοποιήσεις σε επιλεγμένες, ειδικά των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων,  εξαιτίας του γεγονότος ότι αλλάζει αύριο ο μήνας και δεν επιθυμούν να πάρουν ρίσκο.


Αναλυτικότερα, η μετοχή της ΕΤΕ έπσπασε τα κοντέρ, κλείνοντας στα 44,38 ευρώ με κέρδη 2,26% και 1,750 εκατ. τεμάχια, η Alpha κατά 1,38%, στα 23,54 ευρώ με 1,307 εκατ. τεμάχια και η Πειραιώς σε ποσοστό 3,65%, στα 28,40 ευρώ με 2,631 εκατ. τεμάχια.

Στα 23,70 ενισχύθηκε ο ΟΤΕ, έπειτα από τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις, λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων στο πρώτο τρίμηνο, με όγκο 3,730 εκατ. τεμάχια.

Αίσθηση προκάλεσε η άνοδος στην μετοχή της ΕΧΑΕ, κατά 6,73%, στα 19,98 ευρώ με 979 χιλιάδες μετοχές και φήμες για συζητήσεις με άλλα χρηματιστήρια...

Περιορισμός των αρχικών κερδών, αλλά νέα υψηλά για την Coca Cola, στα 34,40 ευρώ, στα 43,98 ενισχύθηκε ο Τιτάνας και στα 20,20 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Η μετοχή της Ιντρακόμ υποχώρησε λόγω αποτελεσμάτων, στα 3,90 ευρώ, ενώ σημαντικά κέρδη έγραψαν μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπως η Προοδευτική που επέστρεψε στην κατηγορία της μικρής κεφαλαιοποίησης, Κλωνατέξ, που κάνει κινήσεις για επιστροφή στις κατηγορίες του Χ.Α., AS Company

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.