ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε «ελεύθερη πτώση» η Wall Street

22:57 - 23 Αυγ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Σε «ελεύθερη πτώση» η Wall Street
Ηχηρές απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά τις νέες εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη, αλλά και την κόντρα ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη Fed.

Στο πεδίο του εμπορικού πολέμου, η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή δασμών αξίας 75 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα. Η έντονη αντίδραση του Τραμπ στο twitter, όπου έγραψε ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν άμεσα, επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε, μάλιστα, τις αμερικανικές εταιρείες να εγκαταλείψουν την Κίνα και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητές τους με το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας να απορρίπτει την πρότασή του.

Αναφορικά με τις εξελίξεις με την αμερικανική κεντρική τράπεζα, ο διοικητής της, Τζερόμ Πάουελ τόνισε νωρίτερα ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση, εάν καταστεί αναγκαίο. Ο Τραμπ απάντησε με αιχμηρό τόνο, επισημαίνοντας πως η Fed, ως συνήθως, δεν έκανε τίποτα και κατέληξε υπογραμμίζοντας το εξής: «Η μόνη ερώτησή μου είναι ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, ο Τζ. Πάουελ ή ο Πρόεδρος Ξι;».

Στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 2.52% στις 25,591.06 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 διολισθαίνει κατά 2.83% στις 2,840.02 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 3.08% στις 7,744.21 μονάδες.










Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.