ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη ενόψει Fed

20:45 - 18 Σεπ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ευρώπη ενόψει Fed
Ήπιες κινήσεις σημειώθηκαν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον να είναι πάντα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed.

Ειδικότερα, ο DAX  σημείωσε άνοδο 0,14% στις 12.389 μονάδες, ο CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,09% στις 5.620 μονάδες και ο FTSE 100 κινήθηκε οριακά καθοδικά στις 7.314 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο IBEX κέρδισε 0,31% στις 9.031 μονάδες και ο MIB ενισχύθηκε κατά 0,67% στις 21.947 μονάδες.

Όσον αφορά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Λίγο αργότερα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για επίθεση των Χούθι που προήλθε από την Υεμένη. Στις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε με 18 drones και 7 πυραύλους. Σε ανακοίνωσή τους οι Χούθι απειλούν για νέα επίθεση εναντίον στόχων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην Ευρώπη τώρα, σταθερός διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο βρισκόμενος στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο μέτωπο του Brexit, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοιχτό τον κίνδυνο αποχώρησης της Βρετανίας χωρίς συμφωνία. «Αυτή ίσως να είναι επιλογή της Βρετανίας, όμως δεν ήταν ποτέ της ΕΕ», τόνισε μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δύο ημέρες μετά την άκαρπη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 18 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.