ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο Κύπρου: Εισαγωγή εταιρείας με θυγατρική στο χώρο της υγείας

10:20 - 06 Νοε 2019 | Σχόλια Αγοράς
Η πρώτη εταιρεία με θυγατρική στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα, εισάγεται στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ., με σύμβουλο την Capital Markets Experts AE. Πρόκειται για την ΙQ GMC Intensive Quality Global Medical Group Pltd, η οποία προηγουμένως είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενός εκατομμυρίου ευρώ και θα εισάγει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, από αύριο Παρασκευή, προς διαπραγμάτευση 1.002.000 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ.

Η IQ GMC ελέγχει μέσω θυγατρικής της, την ελληνική IQ DERMATOLOGY CARE Ε.Π.Ε., η οποία και αποτελεί την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο των ιατρικών υπηρεσιών, ενώ ήδη έχει αναπτύξει μια εκτεταμένη έρευνα για τις αντίστοιχες προοπτικές της αγγλικής αγοράς. Στόχος της είναι η εύρεση επενδυτικών ευκαιριών στο χώρο της υγείας και ειδικότερα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, όπου την τελευταία δεκαετία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, έχουν διαδραματιστεί σημαντικές ανακατατάξεις με απορροφήσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Βασικός μέτοχος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Τζερμιάς, γιος του γνωστού δερματολόγου, δόκτορος Χριστόφορου Τζερμιά, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός ιθύνων νους, του συγκεκριμένου επιχειρηματικού εγχειρήματος και διευθύνων των τριών ιατρείων του ελλαδικού κλάδου. Σημειώνεται, ότι ο Dr. Τζερμιάς θεωρείται πρωτοστάτης στην εφαρμογή εξελιγμένων laser στην Ελλάδα, ενώ είναι συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Laser Δερματολογίας.

Η IQ GMC, αποτελεί τη 11η εταιρεία, η οποία εισάγεται με σύμβουλο την Capital Markets Experts (CAMEX), επί ενός συνόλου 37 εταιριών που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται στην αγορά, γεγονός που καθιστά την ελλαδική εταιρία συμβούλων, μακράν την πρώτη εταιρεία σε εισαγωγές στην κυπριακή ΝΕΑ, ενώ παραμένει σταθερά ο μεγαλύτερος nominated advisor της αγοράς με 9, πλέον, ενεργές εταιρίες στο ταμπλό. Σημειώνεται, ότι ήδη εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου η 12η αίτηση εισαγωγής με σύμβουλο την CAMEX, η οποία αφορά τη μεγαλύτερη σε τζίρο ελληνική φαρμακαποθήκη με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα και η οποία αναμένεται σύντομα να λάβει έγκριση εισαγωγής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.