ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street:Έσπασε το «φράγμα» των 28.000 μονάδων ο Dow Jones

10:12 - 18 Νοε 2019 | Σχόλια Αγοράς
Wall Street:Έσπασε το «φράγμα» των 28.000 μονάδων ο Dow Jones
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έσπασε το «φράγμα» των 28.000 μονάδων την περασμένη Παρασκευή. Σε νέα ιστορικά υψηλά έφτασαν και οι άλλοι δύο δείκτης της Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της πρώτης φάσης μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, σημείωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας με τον Αμερικανός πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην είναι ακόμα έτοιμος να δεσμευτεί, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία.

Παράλληλα, ώθηση στη Wall Street έδωσε και η δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που ανέφερε πως δεν βλέπει σημάδια για μια νέα «φούσκα» στην αμερικανική αγορά. Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης έκανε λόγο για μια αρκετά βιώσιμη εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ δηλώνοντας πως «οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα, διαθέτοντας το καλύτερο εργατικό δυναμικό. Έχουμε τέτοιες δυνάμεις, και νομίζω ότι πιθανώς η μέρα της αναμέτρησης με μία κρίση θα μπορούσε να είναι αρκετά μακριά». 

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,8% στις 28.004,89 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,73% στις 8.540,83 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 3.120,46 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.