ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street

09:48 - 27 Δεκ 2019 | Σχόλια Αγοράς
Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street
Με νέα ρεκόρ και σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, παρά την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, αντλώντας ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της εορταστικής περιόδου και την αισιοδοξία που επικρατεί στο εμπορικό μέτωπο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,37%, στις 28.621,39 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,51%, στις 3.239,91 μονάδες και σημείωσε το 34ο ρεκόρ του μέσα στο έτος. Τέλος, ο Nasdaq «έσπασε» το φράγμα των 9.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του και με άνοδο 0,78% έκλεισε στις 9.022,39 μονάδες, σημειώνοντας το δέκατο διαδοχικό ιστορικό υψηλό του και την ενδέκατη συνεχή ανοδική συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία των Χριστουγέννων ξεκίνησε θετικά, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις τελευταίες θετικές δηλώσεις από ΗΠΑ και Κίνα σχετικά με την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας, με τις επίσημες υπογραφές να αναμένονται με στις αρχές Ιανουαρίου.

Η αισιοδοξία των επενδυτών της Wall Street στηρίζεται στα πρόσφατα σχόλια, τόσο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, όσο και Κινέζων αξιωματούχων, που κατέδειξαν ότι η αρχική συμφωνία έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία για την επισημοποίησή της. Εξάλλου, την πρόοδο έχει επιβεβαιώσει από την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι «η συμφωνία έχει κλείσει, και βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:56 - 27 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.