ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κραχ στο Χρηματιστήριο-Σε ελεύθερη πτώση η αγορά λόγω φόβων για επικείμενα lockdown Κύριο

12:29 - 29 Οκτ 2020 | Σχόλια Αγοράς
Κραχ στο Χρηματιστήριο-Σε ελεύθερη πτώση η αγορά λόγω φόβων για επικείμενα lockdown
Βουτιά 20 μονάδων πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο φόβος και η ανασφάλεια των επενδυτών για την εξέλιξη της πανδημίας κι ενώ εκτιμάται η πιθανότητα επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, έφερε την ελληνική αγορά στην κατάσταση στην οποία περιήλθαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 4,21% στις 570 μονάδες, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε 18,2 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE 25 μειώνεται 5,1% στις 1.325 μονάδες, ενώ απώλειες 6,9% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης στις 233 μονάδες.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 3,3% στις 851 μονάδες.

Στο ημερολόγιο της ημέρας, αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στο εγχώριο μέτωπο, αυτή την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η πορεία του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πεδίο των συναλλαγών, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι ΠΕΙΡΑΙΩΣ (-9,7%), ΑΛΦΑ (-9,5%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-8,8%), ΔΕΗ (-8,3%), EUROBANK (-6,8%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-6,2%) ενώ απώλειες άνω του 3% σημειώνουν οι FOURLIS, LAMDA, COCA COLA, TITAN, VIOHALCO, AEGEAN, ΑΔΜΗΕ, ΕΘΝΙΚΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Μικρότερες απώλειες σημειώνουν οι ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και JUMBO.

Θετικά κινείται η ΣΑΡΑΝΤΗΣ (+0,11%). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.