ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Xρηματιστήριο: Σε νέο υψηλό 14 μηνών (20 Φεβρουαρίου 2020)

11:33 - 27 Απρ 2021 | Σχόλια Αγοράς
Xρηματιστήριο: Σε νέο υψηλό 14 μηνών (20 Φεβρουαρίου 2020)
Με θετικό ρυθμό ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο στην 3η συνεδρίαση πριν εκπνεύσει ο Απρίλιος. Ο γενικός δείκτης προσεγγίζει τις 914 μονάδες με την υψηλή κεφαλαιοποίηση και τις τράπεζες να προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 60,5 δις ευρώ. Η αγορά μετοχών καταγράφει σήμερα την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Τα κέρδη του προηγούμενου ανοδικού τριημέρου έφθασαν το +4,30% για το γενικό δείκτη και αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 2,164 δις ευρώ.

Σε τρείς θετικούς καταλύτες οφείλεται η  άνοδος της αγοράς των τελευταίων ημερών. Ο πρώτος λόγος η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Standard&Poor’s που έφερε 2 βαθμίδες απόσταση από το να καταστούν σε κατηγορία επένδυσης τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Ο δεύτερος θετικός καταλύτης είναι η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή κατά 200 μονάδες βάσης (από 24% στο 22%) από φέτος. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 8-10% σε όσες εταιρίες έχουν ισχυρό αποτύπωμα πωλήσεων στην Ελλάδα ενώ η απαλλαγή από το φόρο της αλληλεγγύης αποτελεί ένα ακόμα εχέγγυο για την συνέχιση των υψηλών μερισμάτων.

Ο τρίτος θετικός καταλύτης είναι  η επέκταση του εμβολιασμού και σε νεαρότερες ηλικίες με αποτέλεσμα να χτίζεται το τοίχος ανοσίας στην Ελλάδα απέναντι στον covid-19.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.