ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηπιες ανοδικές τάσεις

13:04 - 27 Αυγ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Σε θετικό έδαφος κινείται ο γενικός δείκτης, μετά τις μικρές απώλειες που κατέγραφε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση γενικότερα κινείται με υποτονικούς ρυθμούς κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό από την αξία των συναλλαγών. Μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα ο τζίρος δεν έχει ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των μετοχών καταγράφει απώλειες, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή του ΟΤΕ στηρίζει την αγορά, καθώς σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην αγορά η MIG θα ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό της στον οργανισμό.

Οριακά κέρδη καταγράφει η Alpha Bank, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα της Εθνικής Τράπεζας. Μικρές οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί πάνω από 2%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται σε θετικό έδαφος και πέριξ των 2.560 μονάδων. Μικρά είναι και τα κέρδη του Τραπεζικού Δείκτη.

Στους υπόλοιπους δείκτες FTSE, η μεσαία κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά, ενώ λίγο μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Cyclon και ’λφα Γκρίσιν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ανοδικών μετοχών, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν, ενώ ακολουθεί το Γαλαξίδι, μία εταιρεία με ελκυστικά θεμελιώδη. Στις μετοχές που υποχωρούν κύριο χαρακτηριστικό είναι η απουσία όγκου συναλλαγών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να λαμβάνει κατεύθυνση από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ενώ τα αποτελέσματα των εταιρειών θα διαμορφώνουν τις επιμέρους κινήσεις των μετοχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.