ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διολίσθηση με πενιχρές συναλλαγές

15:21 - 28 Αυγ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Μικρές απώλειες συνεχίζει να καταγράφει η αγορά, με τον τζίρο να είναι σημαντικά περιορισμένος. Επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρούνται από τους αγοραστές, ενώ η περιφέρεια «πάσχει» από απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε συσσώρευση, κίνηση που ήθελαν αρκετοί αναλυτές, καθώς τόνιζαν πως μετά από μία απότομη πτώση θα έπρεπε να αποφευχθεί μία εξίσου απότομη άνοδος. Η αγορά φαίνεται ότι συσσωρεύει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και αναμένει κατεύθυνση από το εξωτερικό. Η καθαρή αξία των συναλλαγών κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 14:00.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κινείται από το πρωί σε ένα στενό εύρος διακύμανσης γύρω από τις 4.800 μονάδες. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα των δεικτών FTSE με τις μεγαλύτερες απώλειες να εντοπίζονται στον 80άρη, χωρίς ωστόσο να είναι πάνω από 1%. Η εικόνα των μετοχών είναι αρνητική με το ισοζύγιο να δείχνει πως για κάθε μία ανοδική μετοχή 3,2 είναι πτωτικές.

Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών μετοχών βρίσκονται οι μετοχές των Βιοσώλ, Τρία ’λφα, Eurodrip, Χαλυβδοφύλλων, Σέλμαν και Υάλκο. Σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Βασιλόπουλος μετά την έναρξη κάλυψης της μετοχής από την HSBC.

Στον αντίποδα υποχωρούν, αλλά με ελάχιστες συναλλαγές οι μετοχές των Λυμπέρη, Microland, Καραμολέγκος, Τζιρακιάκ και Ευρωσυμμετοχές.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίζει να εντοπίζεται σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, ενώ οριακά κέρδη καταγράφει η Εθνική Τράπεζα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.