ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Κεφάλαια €1,13 δισ. εισέρευσαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου Κύριο

18:02 - 08 Οκτ 2021 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Κεφάλαια €1,13 δισ. εισέρευσαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου
Με αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 1,135 δις ευρώ ολοκληρώθηκε η πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Οκτωβρίου και διαμορφώθηκε στα 63,888 δις ευρώ. Ταυτόχρονα ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 2,47% σε εβδομαδιαία βάση.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 892,60 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ 886,89 μονάδων (-0,25%) και 896,07 μονάδων (+0,79%). Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 66,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 27,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 6 εκατ. τεμάχια.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής του τμήματος της Beta αχεπευ <τεχνικά o Γενικός Δείκτης για μια ακόμα φορά απέφυγε την καθοδική διαφυγή την ύστατη ώρα. Οι αγοραστές ανέκτησαν τον έλεγχο της αγοράς βελτιώνοντας την εικόνα της στο τέλος των ημερήσιων συνεδριάσεων αποκτώντας μια απόσταση ασφαλείας από τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Η αντίδραση ήρθε από την υποτιμημένη ζώνη των ταλαντωτών, το οποίο είναι μια ένδειξη ύπαρξης αντανακλαστικών και η συνέχεια δεν απογοήτευσε αφού ο Γενικός Δείκτης πήγε έως τα όρια των 900 μονάδων με συμπαθητικά αυξημένες μέσες ημερήσιες συναλλαγές. Η μεγάλη εικόνα δεν άλλαξε δραματικά, οι κινητοί μέσοι όροι των 30 και 50 ημερών δεν συγκινήθηκαν από το μίνι ράλι των 40 μονάδων ωστόσο κλείσιμο πάνω από τις 896 μονάδες θα επαναφέρει όλο το τεχνικό σύστημα δεικτών σε βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να αναμετρηθεί με τις 900 μονάδες επίπεδο που έχει αλλάξει ιδιότητες στήριξης και αντίστασης κάμποσες φορές από τον φετινό Φεβρουάριο και μετά>.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων ξεχώρισε με το +2,87% που σημείωσε, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Coca Cola, Πειραιώς,ΔΕΗ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Eurobank και ΟΛΠ.

 Στον αντίποδα, η Aegean σημείωσε απώλειες 1,69%, με τον Σαράντη να ακολουθεί με -1,12%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, Alpha Bank, Titan, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή. Ο ΟΠΑΠ έκλεισε χωρίς μεταβολή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.