ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγορές δεν θα ισορροπήσουν εύκολα, λένε οι αναλυτές

12:24 - 21 Σεπ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Την άποψη ότι οι αγορές δεν θα ισορροπίσουν εύκολα, παρά την γενναία μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αναφέρει μιλώντας στο «R» ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Βασ. Βλασταράκης. «Μουδιασμένα τα χρηματιστήρια και η επιφυλακτικότητα αναμενόμενη, μετά την μείωση των επιτοκίων από την Fed κατά πενήντα μονάδες βάσης την περασμένη Τρίτη. Οι αγορές φαίνεται ότι περιμένουν νέα στοιχεία, αν και προεξοφλούν περαιτέρω περικοπές επιτοκίων. Η άποψή μου είναι ότι οι αγορές δεν θα ισορροπήσουν εύκολα, όσο το πρόβλημα στην στεγαστική πίστη των ΗΠΑ είναι υπαρκτό.

 Όσο για το Χ.Α. βρίσκεται σε πλήρη συσχέτιση με τις ξένες αγορές, αν και η εγχώρια κεφαλαιαγορά φαίνεται ότι αντιδρά ήπια και συγκρατημένα», καταλήγει ο κ. Βλασταράκης.

Σχεδόν μία ώρα μετά το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, ο γενικός δείκτης κινείται οριακά ανοδικά, στις 4.987 μονάδες, με την πλειοψηφία των μετοχών να καταγράφει κέρδη, 115, έναντι 69 που υποχωρούν και 171 που διατηρούν αμετάβλητη τιμή.

Ο συνολικός τζίρος υπερβαίνει τα 77 εκατ. ευρώ, με τις εισροές ανά λεπτό στις 508 χιλιάδες ευρώ. Ήδη, έχουν αλλάξει χέρια  11,8 εκατ. ευρώ σε πακέτα, με σημαντικότερα τις 101.500 τεμάχια στη ΤΕΡΝΑ, στα 13,10, 500 χιλιάδες στην Κύπρου, στα 12,32 και δύο προσυμφωνημένες συναλλαγές στον ΟΤΕ, 181 χιλιάδων τεμαχίων στα 24,30 ευρώ.

Το ενδιαφέρον και σήμερα είναι εστιασμένο σε επιλεγμένες μετοχές. Από τις τράπεζες, ξεχωρίζουν η Eurobank και η Alpha Bank, στα 25,26 και 24,50 ευρώ αντίστοιχα.

Σημαντικά τα κέρδη και για την Aspis Bank, για την οποία, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7,5 εκατ. ευρώ κέρδη στο εννιάμηνο. Αντίδραση και σήμερα για την μετοχή του Ταχ. Ταμιευτηρίου, στα 15,44 ευρώ.

Κατά τα άλλα, στα 36 ευρώ ενισχύεται η Τιτάν, με την επαναγορά ιδίων μετοχών, όπως φαίνεται, να αποδίδει, κέρδη πάνω από 3%, στα 11,50 ευρώ για τον Σαράντη, λόγω των πρόσφατων συμφωνιών σε Τουρκία και ΗΠΑ.

Στα 13 ευρώ ενισχύεται η Τέρνα, η οποία αναμένεται να γράψει σημαντικές υπεραξίες από την εισαγωγή στο Χ.Α. της θυγατρικής της, Τέρνα Ενεργειακή. 

Κέρδη πάνω από 7% σημειώνει η μετοχή της Newsphone, με την εταιρεία να διεκδικεί από το Δημόσιο 11,3 εκατ. ευρώ.

Φήμες στην αγορά κάνουν λόγο για προσέγγιση της Everest από την Vivartia, ενώ σημαντική είναι και η αντίδραση της Olympic Catering που ενισχύεται κατά 4%, αλλά με μικρό όγκο.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.