ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κι ακόμα δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα!

17:26 - 25 Οκτ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μεγάλων τραπεζών. Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε σε ιστορικά υψηλά, στα 46,08 ευρώ, με την αγορά να περιμένει αύξηση της καθαρής κερδοφορίας πάνω από 60%. Πριν από δύο μέρες, η Citigroup συμπεριέλαβε την μετοχή της τράπεζας στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της, μαζί με την Πειραιώς. Σε ιστορικά υψηλά έκλεισε και η μετοχή της Πειραιώς, προσδοκώντας σημαντική ενίσχυση στα αποτελέσματα, αλλά και εν όψει των ανακοινώσεων που έχουν να κάνουν με το επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας.

Πολύ καλή ήταν η αντίδραση και για την Eurobank που ενισχύθηκε κατά 2%, στα 26,50 ευρώ.

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών των μεγάλων τραπεζών έδωσε ώθηση στον γενικό δείκτη, που έκλεισε στις 5.252,99 μονάδες με κέρδη 0,74%, αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκε 11 μονάδες υψηλότερα, στις 5.263.

Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ήταν αυξημένες σε σχέση με την Τετάρτη, αγγίζοντας τα 525 εκατ. ευρώ, με 104,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα (κυρίως στον ΟΤΕ τα οποία πέρασαν στην MIG).

Το ίδιο θετική είναι η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Shell, Sony, France Telecom, οδηγούν τους μεγαλύτερους δείκτες των χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου σε σημαντική άνοδο.

Χαρακτηριστικά, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,25%, ο Cac στο Παρίσι κατά 1,27% και ο Dax στην Φραγκφούρτη κατά 0,98%.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όμως, η Wall Street κινείται νευρικά. Ενώ άνοιξε σε αρνητικό πεδίο, λίγο πιο πριν εκινείτο ανοδικά.

Τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν απογοητευτικά, αφού διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατώτερα των αρχικών προσδοκιών.

Στην τεχνική ανάλυσή της για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., η Emporiki Bank σημειώνει ότι, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο δείκτης να δοκιμάσει και πάλι να διασπάσει την περιοχή των 5.300 μονάδων.

Βραχυπρόθεσμα παλινδρομεί γύρω από τις 5.150 μονάδες χωρίς ξεκάθαρη τάση. Σε περίπτωση διολίσθησης, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 5.030 μονάδες και πιο ισχυρή είναι η στήριξη στις 4.920 μονάδες.

Σημείο προς συζήτηση σήμερα στο  Χ.Α. ήταν η υποχώρηση των μετοχών της MIG σε ποσοστό 2,40%, στα 6,50 ευρώ και όγκο 6,8 εκατ. τεμαχίων.

Οι ρευστοποιήσεις συνδέονται με το γενικότερα ζήτημα των subprimes, καθώς μεγάλα hedge funds του εξωτερικού αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και μειώνουν θέσεις τους ανά τον κόσμο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έντονη υποχώρηση της μετοχής του Ταχ. Ταμιευτηρίου κατά 1,95%, στα όρια των 16 ευρώ.

Απώλειες σημείωσε και η ΑΤΕ, στα 3,96, αλλά και η Alpha Bank, που έκλεισε στα 24,90 ευρώ. Ενδιαφέρον υπήρξε και για μιά σειρά από μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αλλωστε, από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι περισσότερες έκλεισαν με άνοδο, 125, έναντι 117 που υποχώρησαν.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίζεται  για τον Σαράντη, με κλείσιμο στα 13,52 ευρώ και κέρδη 2,42%, τον Μυτιληναίο, στα 42,40 και άνοδο 1%, την Σιδενόρ, που άγγιξε τα 13,60 (1,34%), τον ΟΠΑΠ και την Coca Cola, με την τελευταία να κλείνει στα ιστορικά της υψηλά, τα 43 ευρώ.

Τα αρχικά κέρδη της ΕΧΑΕ εξανεμίστηκαν και από τα 23 ευρώ που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά, «διόρθωσε», στα 22,62. Από τα small caps ξεχώρισαν οι Κλουκίνας Λάππας, ΟΛΘ, ΟΛΠ (νέα υψηλά και γενικότερο ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες να εισέλθουν στην διαχείριση των λιμένων στην Ελλάδα), Autohellas, Χατζηιωάννου και Ιντρακάτ.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.