ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηπια συμπεριφορά, λίγο πριν τα αποτελέσματα - Τι συζητείται για κάποια small caps

13:12 - 29 Οκτ 2007 | Σχόλια Αγοράς
Στα υψηλά 7,5 ετών κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, κινούμενη στο ίδιο μήυκος κύματος με τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια. Στον απόηχο του θετικού κλεισίματος της Wall Street την Παρασκευή, πέρασε σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας, με τον Hang Seng, να σημειώνει άνοδο πάνω από 3% και στην συνέχεια στις ευρωπαίκές αγορές, με το δείκτη FTSE στο Λονδίνο να ενισχύεται κατ’ά 0,53%, τον Cac στο Παρίσι κατά 0,67% και τον Dax στη Φραγκφούρτη κατά 0,51%.


Η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων από την Fed, παρά το σκαρφάλωμα της τιμής του πετρελαίου στα 93 δολάρια το βαρέλι, ερμηνεύεται από τις αγορές ως ελπιδοφόρο σημάδι εν μέσω αρνητικής διάθεσης εξαιτίας του φόβου επιβράδυνσης της αμερικανικής  οικονομίας.

Την αισιοδοξία στα χρηματιστήρια ενισχύει ακόμα περισσότερο η καλή εταιρική κερδοφορία, ειδικά στην Ευρώπη.
 
Ως προς την Ελλάδα, η εγχώρια επενδυτική κοινότητα περιμένει τα αποτελέσματα της Eurobank σήμερα και στη συνέχεια τις υπόλοιπες τράπεζες.

Οι εκτιμήσεις είναι υπεραισιόδοξες. Μένει να δικαιωθούν οι μετοχές, υποστηρίζει ο οικονομικός αναλυτής της Beta Xρηματιστηριακής κ. Τ. Ζαμάνης.

«Εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων, για τα οποία οι εκτιμήσεις είναι πολύ θετικές, οι επενδυτές επανακαθορίζουν την επενδυτική στρατηγική τους και προετοιμάζονται για ένα νέο ράλι μέχρι το τέλος του χρόνου»,υποστηρίζει ο κ. Ζαμάνης.

Ο γενικός δείκτης με υψηλό στις 5.298 μονάδες 9μιάν ανάσα πριν από τις 5.300), λίγο πιο πριν είχαν περιοριστεί τα αρχικά του κέρδη σε 0,19%, στις 5.283 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών κινούνται σε οριακά επίπεδα, με την ΕΤΕ να υποχωρεί κατά 0,21%, στα 46,90 ευρώ, η Alpha Bank, να μένει στα ίδια επίπεδα με αυτά της Παρασκευής, στα όρια των 25 ευρώ, η Πειραιώς ενισχύεται στα 27,56 και η Eurobank «συσσωρεύται» στα επίπεδα των 26,52 ευρώ.

Αντίδραση με άνοδο 1,66% για την ΔΕΗ, στα 28,24 ευρώ και ευφορία γύρω από την μετοχή, έπειτα από την δημοσιοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης. Έχουν αλλάξει χέρια 168 χιλιάδες τεμάχια.

Απώλειες για Μυτιληναίο και ΜΕΤΚΑ, στα 41,04 ευρώ και 17,26 ευρώ αντίστοιχα. Νέα ανοδική αντίδραση για την ΕΥΔΑΠ, στα 8,84 ευρώ.

Πάνω από τα 43 ευρώ η Coca Cola και επιστροφή στα κέρδη για τον Ρόκα στο ταμπλό, που ενισχύεται κατά 6,82%. Αντίδραση και για την μετοχή της Κύπρου, στα 13,54 ευρώ, με την Citigroup να θεωρεί ότι είναι μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της.

Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ενισχύεται το Everest, στα 3 ευρώ, η Γενική Εμπορίου (επιστροφή των lobbies;), ΑΕΓΕΚ (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις), Γρηγόρης (ενδιαφέρον για διείσδυση στην αγορά της Αλβανίας) και Ελγέκα.

Ως αυτή την ώρα, οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει τα 107 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία των μετοχών να ενισχύεται, 119, έναντι 78 που υποχωρούν. Τέλος, στην ΕΤΕ έχουν αλλάξει χέρια τρία πακέτα, 50 χιλιάδων, 100 χιλιάδων και 134.264 τεμαχίων, μεταξύ 46,85 και 46,90 ευρώ αντίστοιχα.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.