ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η περιφέρεια θα δώσει καλές αποδόσεις στο πρώτο εξάμηνο»

12:46 - 09 Ιαν 2008 | Σχόλια Αγοράς
Διευρυμένες απώλειες καταγράφει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο γενικός δείκτης έχει περάσει κάτω από τις 5.100 μονάδες μετά την άκαρπη χθεσινή προσπάθεια να υπερβεί τις 5.150 μονάδες.

Την ίδια ώρα και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE 20, βρίσκεται κάτω από τις 2.700 μονάδες, ενώ με την περιοχή των 7.100 μονάδων φλερτάρει ο δείκτης των τραπεζών. Η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών καταγράφει απώλειες και δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος στη σημερινή συνεδρίαση θετικό πρωταγωνιστή.

Οι μετοχές των Intralot, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Μυτιληναίος, ΜΙG και αρκετές ακόμα καταγράφουν σημαντικές απώλειες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Από τις μετοχές που υποφέρουν λιγότερο από την πτώση, ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank, που κινείται σταθεροποιητικά με την τιμή να είναι στην περιοχή των 25,20 ευρώ. Οριακά ανοδικά κινείται και η ΕΧΑΕ, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη μετοχή της Coca Cola και στη μετοχή της ΔΕΗ.

Η εικόνα της περιφέρειας είναι δραματική, με τις περισσότερες μετοχές να συνεχίζουν το πτωτικό σερί και να επέχουν σημαντικά από τα υψηλά που είχαν καταγράψει εντός του 2007. Εδώ δημιουργούνται οι ευκαιρίες τονίζει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΡΑΞ ΑΧΕΠΕΥ. Σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο η περιφέρεια είναι αυτή που μπορεί να δώσει καλές αποδόσεις στον μικροεπενδυτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και κυρίως οι μετοχές εκείνες που διαθέτουν καλά μεγέθη.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτους θα αναδείξει τις μετοχές που αξίζουν και θα οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΡΑΞ εκτιμά πως η εικόνα αυτή θα αλλάξει στο δεύτερο εξάμηνο και τη σκυτάλη θα πάρουν τα βαριά χαρτιά, με τις μετοχές της περιφέρειας να εισέρχονται σε φάση διόρθωσης.

Οι μικροεπενδυτές πάντως σύμφωνα με τον κ.Χριστόπουλο παρακολουθούν τις τελευταίες συνεδριάσεις μουδιασμένοι, ενώ δεν έχουν σημαντική αγοραστική δύναμη. Όσοι διαθέτουν ρευστότητα, αγοράζουν μετοχές με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.