ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνήθισε...

12:34 - 15 Ιαν 2008 | Σχόλια Αγοράς
Μία ακόμα πτωτική συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη. Το στοίχημα των ήπιων διακυμάνσεων δεν φαίνεται να κερδίζεται ούτε σήμερα. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. βρέθηκε κάτω από τις 4.800 μονάδες και λίγο πιο πριν διαμορφωνόταν στις 4.788 μονάδες με τις μετοχές του ASE 20 να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών. Οι ανεξάντλητες εντολές πώλησης εκ μέρους των ισχυρών χαρτοφυλακίων του εξωτερικού συνδέονται κυρίως με τις αρνητικές διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Η κρίστη στην στεγαστική πίστη των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αγγίξει και άλλους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.


Για το λόγο αυτό, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν πτωτικά. Το Χ.Α. δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τίποτα από την χθεσινή καλή συμπεριφορά των αγορών.

Το φτωχό θετικό άνοιγμα, διαδέχθηκε το κύμα των πωλήσεων που ακολούθησε. Πτώση 4% για την μετοχή της Coca Cola, κάτω από τα 28,6 ευρώ, αλλά και για τους πρωταγωνιστές του πρόσφατου παρελθόντος, τα utilities.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ ποχωρεί στα 11,60 ευρώ, της ΔΕΗ, κάτω από τα 34 ευρώ και του ΟΤΕ στα 24,24 ευρώ. Οι πωλητές έχουν συμπεριλάβει στη γκάμα των μετοχών προς ρευστοποίηση, τίτλους που είχαν μείνει σχεδόν «αλώβητοι» στο ξεκίνημα της χρονιάς, όπως για παράδειγμα την Jumbo.

Χθες υποχωρούσε περισσότερο από 6% και σήμερα σχεδόν κατά 1%, κάτω από τα 22,50 ευρώ. Ηπιότερη δείχνει η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών.
 
Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 1,53%, στα 24,40 ευρώ, η ΕΤΕ κατά 0,60%, στα 44,80 ευρώ και η Πειραιώς κατά 0,51%, στα 23,48 ευρώ. Κάτω από τα 25 ευρώ κινείται και ο ΟΠΑΠ και κατά 1,50% υποχωρεί η Ιντραλότ.

Στα επίπεδα των 8,32 ευρώ έχει διολισθήσει ένα από τα αγαπημένα χαρτιά των ξένων, η Σιδενόρ (με τα placements να πραγματοποιούνται πολύ παραπάνω).

Νέες απώλειες για Μυτιληναίο, ΓΕΚ και Τεγόπουλο. Στο αντίποδα, οι εξελίξεις στα λιμάνια δίνουν ώθηση στις μετοχές των ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενώ ανοδικά κινείται και η ΕΧΑΕ, στα 22,42 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.