ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής

15:11 - 30 Ιαν 2008 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικές διαθέσεις δείχνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης του ΑΕΠ στις ΗΠΑ (15:15 ώρα Ελλάδος) αλλά και της δημοσίευσης της απόφασης της FED για τα αμερικανικά επιτόκια.

Παράλληλα, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος τόσο με τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και με τα αμερικανικά παράγωγα που αυτή την ώρα υποχωρούν. Ο DAΧ υποχωρεί κατά 0,39% καιο FTSE 100 κατά 0,37%.

Η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η πλειονότητα των μετοχών καταγράφει κέρδη. Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης κινείται γύρω από τις 4.500 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα επικεντρώνεται σε αμυντικές εταιρίες και πιο συγκεκριμένα σε νερά και λιμάνια. Τόσο οι μετοχές των ΟΛΠ και ΟΛΘ όσο και των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ καταγράφουν σημαντικά κέρδη.

Οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου κινούνται γύρω από τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος μετά και τη μείωση των τιμών στόχων από τη UBS σε ΕΛΠΕ και Motor Oil.

Καλή είναι η εικόνα των μετοχών της περιφέρειας, όπου οι πωλητές είναι ελάχιστοι και αρκετές μετοχές με μικρούς όγκους καταγράφουν σημαντικά κέρδη. ’λλωστε πολλές από αυτές τις μετοχές μετά την πρόσφατη βίαιη υποχώρησης έχουν ελκυστικούς πολλαπλασιαστές. Ωστόσο, η απουσία εγχώριων επενδυτών είναι εμφανής με αποτέλεσμα να μην εκδηλώνεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον όπως έχει παρατηρηθεί σε μετοχές μεγαλύτερων κεφαλαιοποιήσεων.

Στις μετοχές με αποτίμηση άνω των 100-150 εκατ. δραστηριοποιούνται ξένοι θεσμικοί, ενώ είναι γνωστό πως παρακολουθούν ελάχιστα εταιρείες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που παρά τη σημαντική υποχώρηση πολλών τίτλων, η αντίδραση είναι δυσανάλογη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.