ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aνευρα

12:21 - 12 Φεβ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Όταν οι απώλειες από την αρχή του χρόνου προσεγγίζουν το 18%, αντίδραση, αμφιβόλου τύπου και χαρακτήρα, όπως η σημερινή δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η επιφυλακτικότητα, ο προβληματισμός και η έλλειψη επενδυτικού προσανατολισμού κυριαρχούν στην αγορά, με σύσσωμη την επενδυτική κοινότητα να περιμένει την αντίδραση που δεν έρχεται. Γι' αυτό φροντίζουν οι διεθνείς αναλυτές, που ακόμα δεν γνωρίζουν την έκταση της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων. Επιπρόσθετα, όταν χαλάνε deals όπως της Microsoft με την Yahoo!, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να φύγει η προσοχή από την κρίση και να επιστρέψει στα χρηματιστήρια.


Είναι αυτό που υποστηρίζει ο κ. Δ. Λευτάκης, ο αντιπρόεδρος της Merit AXEΠΕΥ, ότι οι ξένοι επιδιώκουν να μείνουν με ρευστότητα την οποία θα την χρησιμοποιήσουν κατά την κρίση τους στο μέλλον. Το ασανσέρ στα χρηματιστήρια είναι καθημερινό. Χθες οι ευρωπαίκοί δείκτες υποχωρούσαν και σήμερα ενισχύονται, τουλάχιστον οριακά.

Ίδια είναι η εικόνα και στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 4.280 μονάδες με άνοδο σχεδόν κατά 0,30% και υψηλό στις 4.316 μονάδες.
 
Η αξία των συναλλαγών είναι και σήμερα περιορισμένη, με τον συνολικό τζίρο λίγο πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ, καθώς ανά λεπτό εισρέουν στο σύστημα περίπου 500 χιλιάδες ευρώ.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται και σήμερα στην Αγροτική, με την μετοχή να υποχωρεί στα 38,78 ευρώ. Ο ξένος προφανώς δεν έχει ολοκληρώσει τις πωλήσεις του.

Στην ΕΤΕ, ο τζίρος ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ. Μικρές πιέσεις στην Πειραιώς, παρά τις προβλέψεις για ενθαρρυντικά αποτελέσματα 12μήνου, που ανακοινώνονται σήμερα.

Η μετοχή βρίσκεται στα όρια των 21 ευρώ. Νέες απώλειες για την Eurobank, στα 18,40 ευρώ και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες να κινούνται μέσα στις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οριακή είναι η άνοδος για την Alpha, στα 20,76 ευρώ, χωρίς όμως, οι συναλλαγές να επηρεάζουν την θετική κίνηση της μετοχής, αφού έχουν αλλάξει χέρια μόλις 165 χιλιάδες τεμάχια.

Αντίδραση παρατηρείται την Τρίτη σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, στα 20,78 και 28,48 ευρώ αντίστοιχα, ενώ συνεχίζεται η άνοδος στο Everest, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων με τη Vivartia, στα 2,99 ευρώ, μικρή αντίδραση στον Φουρλή, στα 20,96 ευρώ, κέρδη 1,84% για την Ιντραλότ, στα 12,18 ευρώ και περίπου κατά 1% ενισχύεται η ΕΛΤΕΧ (εξαγορά στη Ρουμανία, ενώ στην εταιρεία ανατέθηκε η καατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό). Πιέσεις σε ΤΕΡΝΑ και Alapis.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.