ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική ψυχολογία με διαθέσεις για κατοχύρωση κερδών

09:58 - 05 Μαϊ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Αυξημένη είναι η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, ενώ και η επενδυτική ψυχολογία έχει βελτιωθεί αισθητά, όπως σημειώνουν οι αναλυτές και αυτό πιθανότατα ίσως δώσει συνέχιση στην ανοδική κίνηση. Παράλληλα όμως τονίζεται πως τα κέρδη που έχουν δημιουργηθεί είναι σημαντικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Η όποια διορθωτική κίνηση θα είναι καλοδεχούμενη καθώς είναι δικαιολογημένη και οι αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι θα αποτελέσει αφορμή για τοποθετήσεις.

Marfin
Η θετική ψυχολογία και η μεγαλύτερη «όρεξη» για ανάληψη ρίσκου μπορεί να οδηγήσει σε μία ακόμη θετική συνεδρίαση, με την πιθανότητα μικρής συναλλακτικής δραστηριότητας λόγω της αργίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Proton
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά καθώς κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν αποκλείεται να εμφανιστούν μετά τα κέρδη της Παρασκευής.

Πειραιώς
Για αυτή την εβδομάδα περιμένουμε πως η κατεύθυνση θα έρθει κυρίως από τις ξένες αγορές και δευτερευόντως από τα εταιρικά αποτελέσματα. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ίσως εκδηλωθούν σήμερα.

Beta
Για τη σημερινή ημέρα η Αγγλία θα παραμείνει κλειστή ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε χαμηλότερα επίπεδα. (εν αποκλείεται να δούμε κάποιες διορθωτικές τάσεις και στην ελληνική αγορά μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.