ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση χωρίς τζίρο - Τα αποτελέσματα επηρεάζουν την αγορά

18:53 - 26 Μαϊ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Η πέμπτη στις έξι πτωτικές συνεδριάσεις είναι γεγονός. Και μάλιστα χωρίς τζίρο, εξαιτίας των κλειστών αγορών σε Λονδίνο και Wall Street. Πέρα από αυτό, τα αποτελέσματα των εισηγμένων δεν ενθουσιάζουν την αγορά και τους αναλυτές. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας η εικόνα του συνόλου των εταιρειών που είχαν ανακοινώσει έδειχνε πτώση της καθαρής κερδοφορίας κατά 25%. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της MIG, η συνολική εικόνα άλλαξε και οι απώλειες περιορίστηκαν σε -0,1%!

Βεβαίως εκκρεμούν τα αποτελέσματα κι άλλων μεγαθηρίων του 20άρη, όπως η Εθνική Τράπεζα, που σημαίνει, σύμφωνα με τους αναλυτές ότι το σασπένς, ως προς το πρόσημο των συνολικών αποτελεσμάτων στο Χ.Α. θα διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υ[ποχώρησε στις 4.021,85 μονάδες, δημιουργώντας αρνητικούς συνειρμούς ως προς τη κίνηση της αγοράς στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι η αγορά μπορεί να δει και τα προηγούμενα χαμηλά των 3.750 μονάδων.

Σύμφωνα με Έντονο προβληματισμό για τη βραχυχρόνια πορεία δημιουργεί η ημερήσια διαγραμματική εικόνα του δείκτη, καθώς μετά τη καθοδική διάσπαση, που επιτεύχθηκε κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, της στήριξης στις 4.150 μονάδες, οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες προς τη κρίσιμη περιοχή των 4.064 μονάδων.

Από εδώ και έπειτα η επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση των 4.064 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ωθήσει το Γενικό Δείκτη κάτω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων δημιουργώντας πιθανό «ντόμινο» πωλήσεων.

Τέλος σε Bearish κατάσταση αρχίζουν και επανέρχονται αρκετοί αργοί τεχνικοί δείκτες εντείνοντας ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό μας για τη μετέπειτα πορεία του Γενικού Δείκτη.

Η κατάσταση στις διεθνείς αγορές δεν είναι και η καλύτερη, διότι όλα τα μεγάλα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωναν την Δευτέρα, ότι οι συνέπειες, αλλά και η διάρκεια της κρίσης παραμένουν ασαφείς.

Σημειωτέον ότι η εγχώρια κεφαλαιαγορά σήμερα, τερμάτισε στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα, με το χαμηλότερο τζίρο της χρονιάς, στα 121,9 εκατ. ευρώ, όπου ο καθαρός διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 117 εκατ. ευρώ. Να φανταστεί κανείς ότι ανά λεπτό εισέρεαν στο σύστημα μόλις 293 χιλιάδες ευρώ.

Η μετοχή της ΕΤΕ υποχώρησε κατά 1,68%, στα 31,54 ευρώ και όγκο 729 χιλιάδων τεμαχίων, η Alpha κτά 2,06%, στα 20,90 ευρώ με 503 χιλιάδες τεμάχια, η Eurobank κατά 1,35%, στα 17,52 ευρώ με 431 χιλιάδες τεμάχια και η Πειραιώς κατά 3,06%, στα 20,26 ευρώ με 345 χιλιάδες τεμάχια.

Στο «κόκκινο» έκλεισε και η μετοχή του ΟΤΕ, που υποχώρησε κατά 2,41%, στα 17,78 ευρώ και όγκο 719 χιλιάδων τεμαχίων, με όλη την αγορά να συζητεί την υπόθεση των υποκλοπών της Deutsche Telekom.
 
Απώλειες σημείωσαν ακόμα οι μετοχές των ΕΧΑΕ, Μυτιληναίου, ΔΕΗ, Σιδενόρ, Βιοχάλκο και Χαλκόρ. Αντίδραση για τον ΟΠΑΠ, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και της συμφωνίας που επετεύχθει τελικώς με τους πράκτορες.    

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.