ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο» - Επιλογή στις βραχυπρόθεσμες θέσεις

16:25 - 05 Ιουν 2008 | Σχόλια Αγοράς
Προβληματισμένοι είναι οι αναλυτές για την πορεία της εγχώριας χρηματθιστηριακής αγοράς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, από τη στιγμή που ξέσπασε η πιστωτική κρίση. «Η αγορά είναι πιο εύκολο να κινηθεί προς στα κάτω», υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Artion AXEΠEΥ κ. Στρ. Πολυχρονέας, «κι αυτό η τάση από τις τράπεζες δεν έρχεται. Οι μετοχές των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων παραμένουν κολλημένες και αντιθέτως ζωηρότερες εμφανίζονται οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αλλά και πάλι χωρίς δύναμη.

 

Είδαμε ότι οι μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, έπειτα από τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησής τους, «έτρεξαν» δύο μέρες και σήμερα υποχωρούν.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η σταθεροποίηση μεταξύ των 4.050 - 4.250 μονάδων.

Η προηγούμενη κίνηση προς τις 4.300 δεν στέφθηκε από επιτυχία. Θετικός καταλύτης σε αυτή τη φάση είναι μόνο η αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου.

Στη συνέχεια έχουμε τη λήξη των τριπλών σειρών στα παράγωγα και κυρίως τις προειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα των επενδυτικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Είναι λογικό να υ-πάρχει ανησυχία», σημειώνει ο κ. Πολυχρονέας. Ο ίδιος συστήνει στους επενδυτές να προβαίνουν σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις για την αγορά την Πέμπτη. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α., πρά τα χαμηλά στις 4.116 μονάδες, ανακάμπτει το χαμένο έδαφος και ενισχύεται οριακά στις 4.136 μονάδες και με άνοδο 0,55%.

Η πλειοψηφία των μετοχών ενισχύεται, 126, έναντι 92 που υποχωρούν και 53 που παραμένουν αμετάβλητες. Όσο για τον τζίρο, αυτός είναι απογοητευτικός. Διαμορφώνεται μόλις στα 143,5 εκατ. ευρώ, καθώς ανά λεπτό εισρέουν στο σύστημα 441 χιλιάδες ευρώ.

Οι τράπεζες παραμένουν αδύναμες, με την ΕΤΕ, την Κύπρου και την Πειραιώς να ενισχύονται, την Eurobank αμετάβλητη και την Alpha στο «κόκκινο», με συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές, κάτω από τις 751 χιλιάδες τεμάχια.

Τεχνικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ, εν αναμονή των ανακοινώσεων Βουρλούμη στην ετήσια τακτική γ.σ. των μετόχων στο τέλος του μήνα.

Αντίδραση παρατηρείται στην Ιντρακόμ, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 3,6%, στα 2,59 ευρώ.

Ο λόγος της ανόδου συνδέεται με την είσοδο των νέων μετοχών από τη συγχώνευση HOL με Unibrain, καθώς η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει σε κεφαλαιοποίηση τη μητρική Ιντρακόμ!

Κέρδη για την Ιντραλότ, τη Βιοχάλκο, ενώ κάθετες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των ΟΛΠ και ΟΛΘ κατά 5,22% και 3,90% αντίστοιχα, έπειτα από ένα διήμερο υπέρογκης ανόδου.  

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.