ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος

12:50 - 01 Σεπ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Το φθινόπωρο μπήκε και οι επενδυτές διατήρησαν τη στάση που τηρούν από την αρχή του χρόνου, χωρίς δηλαδή ενδιαφέρον για τοποθετήσεις. Ο Σεπτέμβριος μπήκε με πτωτικές διαθέσεις και ο γενικός δείκτης υποχωρεί από το άνοιγμα της συνεδρίασης ευθυγραμμισμένος με το κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα αποτελέσματα δεν έφεραν ανάκαμψη. Αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις έφεραν πιέσεις, καθώς ήταν σημαντικά χαμηλότερα του περσινού εξαμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ καταγράφεται πτώση 23,6% στα κέρδη εξαμήνου με κύρια χαρακτηριστικά την αντοχή των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης και την εικόνα καταστροφής στις μικρές εταιρείες.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,38%, ενώ νωρίτερα κατέγραφε σημαντικότερες απώλειες και είναι 20 μονάδες χαμηλότερα από τις 3.300 μονάδες. Ανάλογες είναι οι απώλειες του FTSE 20 και λίγο μεγαλύτερες του τραπεζικού δείκτη. Η αξία των συναλλαγών πλησιάζει τα 30 εκατ. ευρώ με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί.

Από τα βαριά χαρτιά μικρά κέρδη καταγράφει η Ιντραλότ μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ ενισχύεται οριακά η Κύπρου, ο ΟΤΕ και η Eurobank.

Υποχωρούν άνω του 1% οι μετοχές των Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΑΤΕ, Πειραιώς, Alpha Bank και Τιτάν. Ο ΟΠΑΠ, για τον οποίο η Goldman Sachs αύξησε την τιμή στόχο στα 32 ευρώ υποχωρεί οριακά.

Σημαντικές είναι οι απώλειες της Κλουκίνας-Λάππας λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία, με παράλληλη υποβάθμιση των εκτιμήσεων από τη διοίκηση. Ο τίτλος χάνει 5,2%.

Υποχωρεί η Ελλαστρον παρά τα θετικά αποτελέσματα, ενώ με ελάχιστα τεμάχια ενισχύονται Μπήτρος, Πετρόπουλος, ΟΛΘ και ΕΒΖ.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.