ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τις 2.800 μονάδες- Απώλειες 7,06% την εβδομάδα

18:50 - 03 Οκτ 2008 | Σχόλια Αγοράς
Αν και προσέγγισε εκ νέου τις 2.750 μονάδες ο γενικός δείκτης για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα κατέφερε και σήμερα να αντιδράσει και να κλείσει πάνω από τις 2.800 μονάδες με απώλειες 0,85%. Το επίπεδο αυτό αποτελεί νέο χαμηλό 41 μηνών, ενώ τεχνικά η αντίδραση στις 2.750 μονάδες δε λέει και πολλά πράγματα αν δεν αντιδράσει άμεσα η αγορά.

Περισσότερη στήριξη προσφέρει η ευρύτερη περιοχή των 2.600 μονάδες τονίζουν τεχνικοί αναλυτές, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα πολλές μετοχές προς πώληση από τους ξένους οίκους που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας.

Οι φόβοι ότι η Frigoglass θα μειώσει εκ νέου τις εκτιμήσεις της ωθεί αναλυτές σε μείωση της τιμής στόχου, ενώ η πιθανή πώληση των μετοχών που κατέχει η Deutsche Bank οδηγεί τη μετοχή χαμηλότερα. Σήμερα έκλεισε με απώλειες 14,12% και στην πρώτη θέση των πτωτικών μετοχών, χωρίς να παρατηρηθούν βίαιες ρευστοποιήσεις.

Η θέση που κατέχει γερμανικός οίκος στη ΓΕΚ οδήγησε τη μετοχή στο –9,09%, ενώ συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις και στην Ελλάκτωρ. Η τράπεζα Κύπρου έχασε 5,56%, ενώ κάτω από την ισχυρή στήριξη των 4,65 ευρώ έκλεισε η ΕΥΑΘ.

Σιδενόρ και Forthnet έκλεισαν σημαντικά χαμηλότερα ενώ συνεχίστηκαν και οι πιέσεις στα λιμάνια. Πτωτικά κινήθηκε η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Στις τραπεζικές μετοχές πλην της Κύπρου σημαντικές απώλειες κατέγραψε η Εθνική, η Marfin PB και η Alpha Bank. Αίσθηση προκάλεσε η άνοδος κατά 7,56% της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 7,68 ευρώ, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τα 7 ευρώ.

Μινωικές Γραμμές και Ιντρακόμ κατέγραψαν άνοδο άνω του 4%, ενώ η Μυτιληναίος και η Εμπορική Τράπεζα ενισχύθηκαν άνω του 3%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 228 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 13,7 εκατ. αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα. Η πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε και αρκετές βρέθηκαν σε νέα χαμηλά. Περισσότερες από 25 μετοχές βρέθηκαν σε νέα χαμηλά. Μεταξύ αυτών: Alpha Trust, Frigoglass, Proton Bank, Sprider, Mevaco, Αλουμύλ, Ελλάκτωρ , Motor oil, ΟΛΘ, Μουζάκης, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ, Σφακιανάκης και αρκετές ακόμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.