ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση του ευρώ έναντι των βασικών νομισμάτων

11:13 - 22 Ιουν 2020 | Νομίσματα
Ενίσχυση του ευρώ έναντι των βασικών νομισμάτων
Ανοδικές τάσεις χαρακτηρίζουν τις ισοτιμίες του ευρώ με τα βασικά νομίσματα, ενώ σε ασφαλές καταφύγιο αναδεικνύεται το αμερικανικό δολάριο εν μέσω ανησυχίας για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην αγορά συναλλάγματος οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της Fed για το πρόγραμμα αγοράς εταιρικού χρέους αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις, ωθούν σε μικρά κέρδη το αμερικανικό δολάριο. Οριακές παρουσιάζονται οι διακυμάνσεις του ευρώ το οποίο σημείωσε υποχωρήσεις μετά τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη ενώ πιέσεις ασκούνται και στη στερλίνα μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) να οδηγήσει τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος.

Ανοδική τάση 0,24% παρουσιάζει η ισοτιμία ευρώ και αμερικανικού δολαρίου με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1,12 δολάρια ανά ευρώ. Αντίθετα, ποσοστά μείωσης 0,23% εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ και βρετανικής λίρας με την τιμή να διαμορφώνεται στις 0,90 στερλίνες ανά ευρώ. Ελαφρώς ανοδικά κινείται η ισοτιμία του ευρώ με την τουρκική λίρα και το ρωσικό ρούβλι αντίστοιχα. Σε σχέση με την τουρκική λίρα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% και η τιμή διαμορφώνεται στις 7, 66 τουρκικές λίρες ανά ευρώ. Μεγαλύτερη ενίσχυση 0,23% εμφανίζει η ισοτιμία με το ρωσικό ρούβλι με την τιμή να διαπραγματεύεται στα 77,8 ρούβλια ανά ευρώ.

Ανοδικά κινείται επίσης η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου με τη βρετανική λίρα με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1,24 δολάρια ανά στερλίνα. Στην ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό γιεν με ενίσχυση 0,10% η τιμή διαμορφώνεται 106,9 γιεν ανά δολάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 22 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.