• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Χρηματιστηρια Wall Street Ευρωαγορες

Χρηματιστήρια

Ώθηση έδωσαν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ οι θετικές εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ – Κίνας, καθώς εξετάζεται από την ασιατική χώρα να εξαιρεθούν από τους δασμούς ορισμένες εισαγωγές σόγιας και χοιρινού, που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με καλό μάτι είδαν οι επενδυτές και το γεγονός ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά το Δεκέμβριο.

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων στο πεδίο του εμπορικού πολέμου. Η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει από τους δασμούς τις εισαγωγές σόγιας και χοιρινού που προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Αέρας αισιοδοξίας πνέει στο εμπορικό μέτωπο και ωθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα. Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαιρέσει από τους δασμούς τις εισαγωγές σόγιας και χοιρινού που προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Προχωρούν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, όπως διαμηνύουν οι δύο πλευρές με το μεγαλύτερο «αγκάθι» να παραμένουν οι εκατέρωθεν δασμοί. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η αισιοδοξία έχει επανέλθει και στόχος είναι η υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ασιατικές αγορές κινούνται ανοδικά σήμερα.

Σε απόρριψη της πρότασης του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ για συγχώνευση προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο του London Stock Exchange (LSE) με ομόφωνη απόφαση. Επιπλέον, το ΔΣ του χρηματιστηρίου εμπορευμάτων ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε «θεμελιώδη μειονεκτήματα».

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες οι χρηματαγορές των ΗΠΑ, λόγω του εορτασμού της Labor Day (Ημέρα Εργασίας).

Απώλειες κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή κι ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες μετά τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης την Πέμπτη με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο πεδίο του εμπορικού πολέμου, αλλά και στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις ευρωπαϊκές χώρες.

Καθοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ευρώπης με την εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μικτή η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι αναμένει τα επιτόκια της να διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα έως και το πρώτο εξάμηνο του 2020.

 

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κατάφεραν να ανακάμψουν από τα χαμηλά διμήνου, παρά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και τις ανησυχίες για το εμπόριο.

 

Έντονη άνοδο παρουσιάζουν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τη χθεσινή βουτιά που προκάλεσαν οι ανησυχίες για ρυθμιστικό έλεγχο στην Google, στο Facebook, στην Apple και στην Amazon.

 

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αγορές της Ευρώπης τη Δευτέρα κι ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τα «ανοιχτά μέτωπα» των ΗΠΑ με Κίνα και Μεξικό.

 

σελίδα 1 από 618
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman