• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Χρηματιστηρια Wall Street Ευρωαγορες

Χρηματιστήρια

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για το πακέτο βοήθειας της αμερικανικής οικονομίας συγκράτησε τα κέρδη στην αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ ισχυρές πιέσεις άσκησε στο Dow Jones η μεγάλη πτώση της Intel, λόγω αποτελεσμάτων τριμήνου, οδηγώντας το δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών και την εικόνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αξιολογούν την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας αλλά και τα στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ώθηση από τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και τα ικανοποιητικά στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας αντλούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα αρχικά τους κέρδη.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται την Παρασκευή τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να βλέπουν με καλό μάτι την τηλεμαχία του Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.

Περιορισμένες κινήσεις και μικτά πρόσημα επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές αξιολογούν την δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν. Παράλληλα, αναμένουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον για το πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ανοδικά έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, που δείχνουν θετικά σημάδια για την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ήπια ανοδικό ξεκίνημα κατέγραψε την Πέμπτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα θετικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς και για τα αποτελέσματα εννιαμήνου των εισηγμένων εταιρειών.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί λόγω των φόβων για περαιτέρω επιδείνωση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και ένα μήνα, διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η πτώση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία εντείνει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιέσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ακολουθώντας τις απώλειες της αμερικανικής αγοράς, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην Ουάσινγκτον και τις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ενώ απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

Αρνητικά πρόσημα αλλά με συγκρατημένες απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές στο κλείσιμο της συνεδρίασης την Τετάρτη, λόγω και των προσδοκιών για μια συμφωνία σε σχέση με το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

σελίδα 1 από 720
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman