• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Χρηματιστηρια Wall Street Ευρωαγορες

Χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη καταγράφουν τα εμπορεύματα. Κλειστές οι αμερικανικές αγορές λόγω του εορτασμού της ημέρας του Martin Luther King.

Με αρνητικό πρόσημο εξακολουθούν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρημαστήρια - εξαίρεση η Φρανκφούρτη - σε μία ημέρα, κατά την οποία οι ασιατικές μετοχές έφτασαν κοντά σε υψηλά 20 μηνών και η Wall Street είναι κλειστή, λόγω της Martin Luther King Day.
Νέα ρεκόρ σημείωσαν την περασμένη Παρασκευή η Wall Street, καθώς και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν υψηλό έτους.

Μικρές απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, την Τρίτη, στο Νταβός και της πρώτης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2020, την Πέμπτη.

Κέρδη σημειώνουν τα χρηματιστήρια της Ασίας στον απόηχο της υπογραφής της προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την «Δεύτερη Φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

Θετικά πρόσημα καταγράφουν, λίγο πριν τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, οι οποίοι κινούνται σε ρυθμούς νέων ρεκόρ. Βασικό ρόλο στον φρενήρη ρυθμό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης παίζει η υπογραφή της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Κίνα.

Ώθηση από τα θετικά στοιχεία ανάπτυξης στην Κίνα πήραν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία έκλεισαν σήμερα με κέρδη. Ειδικότερα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,1% το 2019, αποτέλεσμα σύμφωνο με τις εκτιμήσεις της χώρας, όπως γνωστοποίησε η στατιστική υπηρεσία (NBS).

Στο «πράσινο» βρίσκονται ενδοσυνεδριακά τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από το χθεσινό καλό κλίμα στη Wall Street αλλά και από την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Με στήριγμα τα στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη το 2019 και τη χθεσινή ισχυρή άνοδο της Wall Street, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα. 

Με κέρδη κλείνουν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές. Η υπογραφή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας και η υποχώρηση των ανησυχιών στη Μέση Ανατολή έχουν απομακρύνει την αβεβαιότητα και έχουν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για αναβίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Μικτά είναι τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, παρά τα αισιόδοξα νέα στο εμπόριο μετά την υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα την Τετάρτη. Σε θετική τροχιά η Wall Street. Πως διαμορφώνεται η εικόνα στα εμπορεύματα.

Η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη διάθεση των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία σημειώνουν κατά κύριο λόγο πτωτική πορεία στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Στο ρυθμό της υπογραφής της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ξεκίνησαν ανοδικά τη σημερινή συνεδρίαση.

σελίδα 1 από 627
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman