• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Χρηματιστηρια Wall Street Ευρωαγορες

Χρηματιστήρια

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανασυγκρότησης για την πανδημία. Όπως είπε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το νέο πρόγραμμα ονομάζεται "next Generation EU" και σηματοδοτεί το άλμα της Ευρώπης στο μέλλον. Το σχέδιο της "επόμενης γενιάς" έχει 750 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση μετά την πανδημία, αλλά και 1,1 τρισ. ευρώ, που ήδη προβλέπονται από τον κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την επόμενη επταετία. "Αν συνυπολογίσουμε και τα 540 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συμφωνηθεί ως δίχτυ ασφαλείας, το πακέτο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και φτάνει στα 1,85 δισ. ευρώ", σημείωσε η κα. φον ντερ Λάιεν.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street. Ξεχώρισαν με τα κέρδη τους οι δείκτες στο Τόκιο και το Σίδνεϊ. Το κλίμα είναι θετικό στην παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, μετά και την χθεσινή απόφαση της Κομισιόν για το πακέτο τόνωσης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφει η Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν αισιόδοξοι για το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας. Οι διεθνείς αγορές παίρνουν ώθηση και από την είδηση για την πρόταση της Κομισιόν για ένα ταμείο ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ που θα στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία μετά το lockdown.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Τετάρτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για το νέο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης για τους περισσότερους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι σχετικά με το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας, ενώ στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η πρόταση της Κομισιόν για ένα ταμείο ανάκαμψης €750 δισ.

Ισχυρότερη άνοδο συγκριτικά με το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγκρότηση του έκτακτου Ταμείου Ανάκαμψης από τις συνέπειες της πανδημίας.

Θετικά πρόσημα καταγράφουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο της Κομισιόν για την οικονομική στήριξη της ευρωζώνης μετά την πανδημία.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η νέα ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ μετριάζει την αισιοδοξία από τις προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η Wall Street, συμπαρασυρόμενη από το θετικό κλίμα των ασιατικών και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καταγράφει ισχυρά κέρδη με τους επενδυτές να ελπίζουν στην εύρεση εμβολίου και στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά και τη σταδιακή άρση του lockdown.

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κάνουν έκδηλη την αισιοδοξία τους για την εύρεση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Τις ελπίδες των επενδυτών τροφοδοτεί η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax, η οποία γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε κλινικές μελέτες ενός πειραματικού εμβολίου για τον κορονοϊό και αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα τον Ιούλιο.

Ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ασιατικών και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η Wall Street επανεκκίνησε σήμερα σε ανοδική τροχιά μετά την χθεσινή αργία λόγω της Memorial Day.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται την Τρίτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για την ανακάλυψη εμβολίου, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Ισχυρό ξεκίνημα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να διακατέχονται από θετική ψυχολογία, καθώς όλες οι ενδείξεις των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών δείχνουν ότι θα εξευρεθεί εμβόλιο για τον Covid-19 μέχρι το τέλος του 2020.

σελίδα 1 από 670
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman