ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Τι σημαίνουν τα απότομα σκαμπανεβάσματα

12:13 - 13 Ιαν 2021 | Νομίσματα
Bitcoin: Τι σημαίνουν τα απότομα σκαμπανεβάσματα
Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψε την Τετάρτη(13/1) το Bitcoin. Η απότομη κάθοδος του ψηφιακού νομίσματος, έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά για τις προοπτικές ανάπτυξης των τιμών των κρυπτονομισμάτων γενικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως 6,8% στα $32.359 περίπου για να περιορίσει στη συνέχεια τις απώλειες του. Το Bitcoin, στις 8 Ιανουαρίου, είχε φτάσει κοντά στα 42.000 δολάρια και έπειτα έπεσε απότομα στα 30.300. Με αυτές τις τιμές, οδεύει στην χειρότερη εβδομάδα, μετά τον Μάρτιο του 2020.

Οι απότομες διακυμάνσεις, θυμίζουν την φούσκα που έσκασε το Δεκέμβριο του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος. Ταυτόχρονα, αναλυτές και επενδυτές, αμφισβητούν ότι το Bitcoin έχει ωριμάσει αρκετά και μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο προστασίας έναντι της υποχώρησης του δολαρίου ή των πληθωριστικών κινδύνων καθώς προσελκύει μακροπρόθεσμους επενδυτές. 

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι θεωρούν ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα, οφείλονται στους επενδυτές που επιζητούν γρήγορα κέρδη. Στην ουσία,  βοήθησαν το νόμισμα να υπερτετραπλασιάσει την αξία του το τελευταίο έτος, οδηγώντας έτσι ένα ράλι που μπορεί να εκτροχιαστεί. "Το να βγάζει κανείς από το τραπέζι κάποια κέρδη όταν ένα περιουσιακό στοιχείο - το κάθε περιουσιακό στοιχεία, όχι μόνο το Bitcoin - διπλασιάζει την αξία του μέσα σε τρεις εβδομάδες είναι απολύτως κατανοητό", αναφέρει ο Julius de Kempenaer, senior technical analyst της StockCharts.

Η τελευταία υποχώρηση των τιμών έχει οδηγήσει την συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων στα $930 δισ. περίπου, ενώ είχε ανέβει πάνω από το 1 τρις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.