ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Έσπασε όλα τα ρεκόρ ξεπερνώντας και τα 51.000 δολάρια

19:28 - 17 Φεβ 2021 | Νομίσματα
Bitcoin: Έσπασε όλα τα ρεκόρ ξεπερνώντας και τα 51.000 δολάρια
Σε ταχεία ανοδική πορεία βρίσκεται το bitcoin, καθώς σπάει όλα τα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 17/2 το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τα 51.000 δολάρια.

Να σημειωθεί πως η άνοδος ήταν 6% στα 51.431 δολάρια, έχοντας πενταπλασιάσει την τιμή του το προηγούμενο έτος.

Κάποιοι θεωρούν το ράλι του Bitcoin ως εμβληματικό παράδειγμα κερδοσκοπικής φρενίτιδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το κρυπτονόμισμα προσελκύει πλέον όλο και μεγαλύτερη προσοχή, ειδικά μετά την πρόσφατη επένδυση σε αυτό της Tesla ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

 Η MicroStrategy ανακοίνωσε την Τρίτη 16/2 ότι θα πουλήσει 600 εκατομμύρια δολάρια μετατρέψιμων ομολόγων και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αγοράσει περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Η κίνηση της MicroStrategy είναι «ένα προειδοποιητικό σημάδι αν χρειάζονταν κάτι τέτοιο ότι τα πράγματα ξεφεύγουν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων», αναφέρουν αναλυτές της Oanda Asia Pacific Pte.

Άλλοι έχουν διαφορετική άποψη, υποστηρίζοντας ότι η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες θα αυξηθεί οδηγώντας σε περαιτέρω κέρδη.

“Υπάρχουν διάφοροι λόγοι οι οποίοι εξηγούν το ράλι του Bitcoin αυξάνεται, αλλά ο βασικός είναι η τάση που ξεκίνησε η MicroStrategy και διεύρυνε η Tesla: τη διαφοροποίηση των ισολογισμών τους με την επένδυση σε Bitcoin ως προστασία έναντι του πληθωρισμού αναφέρει ο Νίκολας Πελεκάνος, επικεφαλής trading στην NEM.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:34 - 17 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.