ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συμβαίνει με την πτώση του Bitcoin Κύριο

09:34 - 29 Μαϊ 2021 | Νομίσματα
Τι συμβαίνει με την πτώση του Bitcoin
Το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 8% τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ ο μεγαλύτερος αντίπαλός του υποχώρησε κατά παρόμοιο ποσοστό. Μικρότερα νομίσματα όπως το XRP κατέγραψαν απώλειες 12%, ενώ, ακόμη και το Dogecoin μειώθηκε κατά 7% στα 0,31 $.

Γνωστά για το πόσο απρόβλεπτα είναι, τα κρυπτονομίσματα, με τέτοιες διακυμάνσεις τιμών, αντιμετωπίζονται με δισταγμό από τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές. Το Bitcoin έχασε περισσότερο από το 40% έπειτα από τις δηλώσεις του Έλον Μασκ και την ανακοίνωση ότι η Tesla δε θα δέχεται ως τρόπο πληρωμής πλέον κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, η ανάλυση της τελευταίας πτώσης των τιμών απέτυχε να δείξει τι ακριβώς την προκάλεσε.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι η κίνηση της Κίνας να σταματήσει την περαιτέρω εξόρυξη Bitcoin, συγκεντρώνοντας τους φορείς εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων, ενδεχομένως, να προκάλεσε ανησυχία στους επενδυτές. Άλλοι, επεσήμαναν τα πρόσφατα σχόλια που έκανε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας σχετικά με τον σκοπό και την αξία των κρυπτονομισμάτων.

Παράλληλα, το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε όταν γίνονται μεγάλες μεταφορές κρυπτονομισμάτων να αναφέρετε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, ενώ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε τους κινδύνους που θέτουν τα κρυπτονομίσματα στην οικονομική σταθερότητα.

«Σήμερα έχουμε δει μια πτώση των τιμών σε ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης, αλλά δεν μειώνει τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη», δήλωσε ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής κρυπτογράφησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών eToro.

«Ενώ η αγορά έχει μειωθεί στην τιμή τον τελευταίο μήνα, οι διορθώσεις της αγοράς είναι υγιείς. Η αγορά ήταν υπερθερμασμένη και η διόρθωση αναμενόταν σε κάποιο βαθμό, καθώς οι δείκτες ορμής, όπως το Stochastics, εμφάνιζαν το Bitcoin ως υπεραγορά».

Πράγματι, ορισμένοι έμποροι παρατήρησαν ότι οι τιμές του Bitcoin θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί πριν από την κυκλοφορία του πρώτου πλήρους δημοσιονομικού προϋπολογισμού από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο προϋπολογισμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών φέτος ύψους 8,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα παρείχε ρευστότητα.

Επιπλέον, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Bitcoin υπήρξαν καυτό θέμα στους οικονομικούς κύκλους τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από την αποχώρηση του Μασκ από την πλήρη υποστήριξη της κρυπτονομισματικής. Σε συνεργασία με άλλους υποστηρικτές της κρυπτογράφησης, ο Μασκ εντάχθηκε σε ένα συμβούλιο «εξορυκτών» Bitcoin της Βόρειας Αμερικής, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στη διαδικασία εξόρυξης.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να είναι άνετα πάνω από το πρόσφατο χαμηλό των 32.000 δολαρίων, οπότε δεν βλέπουμε καμία νέα αιτία ανησυχίας», προσέθεσε ο Πίτερς. «Η “κρυπτο-περιουσία” είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά μέχρι σήμερα και η τιμή είναι πάνω από 20% από εκεί που ήταν τον Ιανουάριο.»

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 29 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.