ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλει στις... φτερούγες της τα κρυπτονομίσματα

08:11 - 02 Σεπ 2021 | Νομίσματα
ΗΠΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλει στις... φτερούγες της τα κρυπτονομίσματα
Ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), προειδοποιεί ότι οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων πρέπει να λειτουργήσουν εντός του εθνικού κανονιστικού πλαισίου, αν θέλουν να επιβιώσουν.
Πιστεύοντας πως η οικονομία βασίζεται στην αξιοπιστία, εξέφρασε στους Financial Times την απογοήτευσή του για την αρνητική απάντηση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στην πρότασή του να εγγραφούν οι πλατφόρμες συναλλαγών στην SEC.
 
"Η ιστορία έχει διδάξει ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Η οικονομία βασίζονται στην εμπιστοσύνη", είπε.
 
Στο μεταξύ, η τιμή του Bitcoin έπεσε κατά 1,4% την Τετάρτη (2/9) στα 44.200 δολάρια ανά νόμισμα. Τα αντίπαλα κρυπτονομίσματα Ethereum και Dogecoin, είχαν αξία περίπου 3.520 δολάρια και 27 σεντ ανά νόμισμα, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Coindesk.
 
Επειδή δεν είναι σαφές ποια χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ πρέπει να εποπτεύει τα κρυπτονομίσματα, o Gesler κάλεσε το Κογκρέσο να την ορίσει. Κατέθεσε επίσης για τα κρυπτονομίσματα και ενώπιον της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Αυτές οι πρωτοβουλίες του προέδρου της SEC, λήφθηκαν λίγο μετά την επαναστατική κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα. Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο τρόπο συναλλαγής.
 
Σύμφωνα με το Reuters, το Κογκρέσο της χώρας ενέκρινε την Τρίτη νόμο για τη δημιουργία κεφαλαίου ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διευκόλυνση της μετατροπής από bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ. Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσημα η υιοθέτηση του bitcoin στο Ελ Σαβαδόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 02 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.