ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα γεγονότα της εβδομάδας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

07:59 - 18 Οκτ 2021 | Νομίσματα
Τα γεγονότα της εβδομάδας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων
Η τιμή του Bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, ξεπέρασε τα $57,000 την περασμένη Δευτέρα, παρατείνοντας το ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων, όπου η τιμή του έχει ανέβει κατά 30%.

Και άλλα altcoins αυξήθηκαν σημαντικά την εβδομάδα, που μας πέρασε όπως το Shiba Ιnu, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί το dogecoin. Ωστόσο, το Shiba Inu έχει πολύ δρόμο ακόμα καθώς βρίσκεται στην 16η θέση, ενώ το Dogecoin βρίσκεται στην 10η.

Εκτός από τις αλλαγές στις τιμές, θα ακολουθήσουν άλλα πέντε σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην κρυπτο-κόσμο την περασμένη εβδομάδα.

  1. Ο όγκος των συναλλαγών NFT έφτασε τα $10.7 δισεκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο

Ο όγκος των συναλλαγών των NFT εκτοξεύθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2021 στα $10.67 δισεκατομμύρια, μία αύξηση κατά 704% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την πλατφόρμα DappRadar.

Ο Αύγουστος, ήταν ο μήνας ο οποίος πυροδότησε αυτή την ανάπτυξη με πάνω από $5.2 δισεκατομμύρια σε όγκο συναλλαγών. Ενώ οι συναλλαγές «ηρέμησαν» τον Σεπτέμβριο, παρέμειναν υψηλές καθώς ήταν πάνω από $4 δις σε όγκο.

Η επικερδής χρήση των NFTs στα αντικείμενα για ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming), όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πράγματα όπως δέρμα και αξεσουάρ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιντεοπαιχνίδια τα οποία βασίζονται σε blockchain. Στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα αντικείμενα gaming ήταν υπεύθυνα για $2.3 δις σε όγκο συναλλαγών, το οποίο είναι το 22% του συνολικού όγκου συναλλαγών NFT.

  1. Η τράπεζα των ΗΠΑ κυκλοφόρησε μία υπηρεσία επιμέλειας

Την Τρίτη, η τράπεζα των ΗΠΑ, η Πέμπτη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία της επιμέλειας των κρυπτονομισμάτων θα είναι διαθέσιμη για να χρηματοδοτήσει διευθυντές. Ο υπο-επιστάτης, NYDIG, θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η υπηρεσία θα βοηθήσει τους διευθυντές να αποθηκεύουν προσωπικά κλειδιά για bitcoin, bitcoin cash και Litecoin. Τα προσωπικά κλειδιά είναι μία σειρά γραμμάτων και αριθμών, σαν κωδικοί, που χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα του κατόχου.

Υποστήριξη και για άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether, αναμένεται.

  1. Η γερουσιαστής Cynthia Lummis αποκάλυψε μία αγορά bitcoin αξίας έως $100,000

Η γερουσιαστής Cynthia Lummis αγόρασε bitcoin αξίας από $50,000 έως $100,000 στις 16 Αυγούστου, η οποία καθυστέρησε να καταχωρηθεί λόγω ενός σφάλματος.

Η Lummis είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του bitcoin. Η αγορά που έκανε τον Αύγουστο, έγινε μερικές εβδομάδες αφού εκείνη και άλλοι δύο γερουσιαστές προσπάθησαν να τροποποιήσουν τον λογαριασμό υποδομών της Γερουσίας για να αλλάξουν τον ορισμό σχετικά με το ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι broker κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, η τροποποίηση τελικά απορρίφθηκε.

  1. Το AMC δέχεται dogecoin ως μέσο πληρωμής για κάρτες δώρων

Την Τρίτη, ο CEO της εταιρείας ψυχαγωγίας, AMC, δήλωσε μέσω ενός tweet ότι τα θέατρα AMC θα αρχίσουν να δέχονται dogecoin ως μέσο πληρωμής για κάρτες δώρων.

“Ενώ δουλεύουμε για να δεχόμαστε ηλεκτρονικές πληρωμές κρυπτονομισμάτων, μπορείς τώρα να αγοράσεις ψηφιακές @AMCTheatres κάρτες δώρου με dogecoin ή άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν το BitPay. Τα δεχόμαστε στην ιστοσελίδα μας, στην εφαρμογή και στα θέατρα.”

Πριν από μερικές εβδομάδες, είχε επίσης ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του 2021, θα δέχονται bitcoin, ether, litecoin και bitcoin cash για ηλεκτρονικές πληρωμές.

  1. Η διακυβέρνηση του Μπάιντεν θα κάνει εκτελεστικό διάταγμα για τις ρυθμίσεις στα κρυπτονομίσματα

Η διακυβέρνηση του Μπάιντεν θα κάνει ένα εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα καθοδηγεί τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μελετούν και να προσφέρουν συμβουλές για την κρυπτο-αγορά.

Το διάταγμα θα διευκρινίζει τα καθήκοντα των διαφορετικών υπηρεσιών, όπως το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Εμπορίου.

Ενώ κυκλοφορεί ένα προσχέδιο για το διάταγμα, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.